Blog

Terug naar overzicht
Duurzame dinsdag 2022!

Duurzame dinsdag 2022!

Duurzame dinsdag 2022!

Nu de wereld langzaam veranderd is het erg belangrijk om even extra op de duurzaamheid van producten te letten. Het ene product is namelijk beter voor onze samenleving, dan het andere. In dit blog lees je van alles over duurzaamheid. Ook zo benieuwd? Lees dan snel verder!

Duurzame kledingmerken – G-Star RAW

Spijkerbroeken zijn momenteel niet meer weg te denken uit jouw garderobe. Maar naast dat de jeans erg stijlvol zijn, is de denimindustrie de vuilste bedrijfstak in de textielindustrie. En daarom zet G-Star RAW zich hier extra veel voor in. Het bedrijf zet zich al lang in voor duurzaamheid en transparantie bij de productie van jeans.

Om hun eigen producten milieuvriendelijker te produceren maken zij gebruik van meer ecologische materialen. G-Star RAW heeft dan ook de doelstelling om tegen 2025 75% van de collectie te laten ontstaan uit gerecycleerde en/of organische, bio gebaseerde of composteerbare materialen. Voor 2030 geldt dit voor 100% van de collectie.

Duurzame dinsdag – Josh V

Ook JOSH V is erg druk rondom de duurzaamheid. Uit een persbericht blijkt namelijk dat het bedrijf tegen 2026 duurzame alternatieven wilt gebruiken voor katoen, viscose en polyester. Katoen, viscose en polyester zijn namelijk de meest gebruikte materialen bij JOSH V. In 2020 bestond de collectie voor 89% uit deze materialen. Daarnaast is het verduurzamen van het materiaalgebruik onderdeel van een routekaart. De routekaart heeft het merk opgezet om hun kleding te verduurzamen.

Naast de materialen vindt het merk JOSH V het ook belangrijk dat de producten worden gemaakt onder goede arbeidsomstandigheden. Het merk is dan ook aangesloten bij Amfori BSCI. Dit is een onafhankelijke organisatie die JOSH V helpt om de arbeidsomstandigheden in haar toeleverketen te beoordelen en te verbeteren.

Duurzaam: Hoe verzorg je het beste je kleren?

Naast duurzame materialen is het ook belangrijk om je kleding goed te verzorgen. Hieronder geef ik je een paar tips en tricks!

Een dagelijks product wat vaak voor vlekken kan veroorzaken is maar liefst parfum en deodorant. Spuit beide producten alleen op de huid en niet op je kleding. Zo voorkom je onnodige vlekken in je favoriete kledingstuk. Nog duurzamer bezig zijn? Kies dan voor een biologisch parfum of een deodorant zonder alcohol!

Wassen op een lagere temperatuur. De wasvoorschriften in het label van je kleding zijn altijd handig maar geven doorgaans de maximale temperatuur aan waarop gewassen kan worden. Hierdoor was je vaak kleding op een té hoge temperatuur. Naast dat wassen op een lagere temperatuur een grote impact heeft op energieverbruik, is dit vaak ook beter voor de materialen van de kleding.

De waslijn en het droogrek zijn natuurlijk niet weg te denken uit een huishouden. Maar het is wel belangrijk om op een paar punten te letten wanneer je jouw kleding uithangt.

  • Hang blouses en jasjes aan een hanger zodat het niet kreukt.
  • Hang donkere kleding niet in de zon, hierdoor is er kans op verkleuring.
  • Hang geen zware kleding aan een hanger, hierdoor willen truien weleens uitrekken.

Duurzame kleding online shoppen!

Ben jij nog opzoek naar duurzame kleding? Al onze duurzame kleding is gemakkelijk online te bestellen op kellyjeans.nl. Wij hebben namelijk een ruim assortiment en gaan tot het uiterste om je tevreden te houden! Kom je er niet uit? Dan helpen wij je graag online verder via de chat, een van onze social media platformen, de mail of telefonisch!

Gratis verzending boven de €49,95 en retourneren voor maar €5,00 binnen Nederland.

Duurzame dameskleding

Chat met ons