Diesel


producten zichtbaar

Over Diesel

Diesel is opgericht als jeansmerk in 1978 door Renzo Rosso. In die tijd was een wereldwijde oliecrisis en Diesel werd destijds als alternatieve brandstof beschouwd. Omdat Renzo ook innovatief wilde zijn met zijn jeans besloot hij het merk Diesel te noemen. Ook was Diesel een internationale term die over de hele wereld kon worden uitgesproken. Omdat Renzo van plan was met zijn nieuwe jeansmerk de wereld ter veroveren, was dit de perfecte naam voor zijn merk. Inmiddels is Diesel inderdaad uitgegroeid tot een wereldwijd bekend modelabel. Diesel heeft wereldwijd meer dan 5000 verkooppunten.

Diesel gebruikt vanaf 1978 de slogan ‘For Successful living’. Door de jaren heen zijn er verschillende succesvolle campagnes van Diesel geweest, allemaal met de slogan ‘For successful living’. Diesel houdt ervan op ironische en spraakmakende campagnes te lanceren en is hiermee niet alleen marktleider op het gebied van jeans en mode, maar ook in de reclamewereld.

Diesel jeans

Diesel is groot geworden als denim en jeans merk, maar inmiddels is Diesel dit allang niet meer. Inmiddels heeft het merk veel toffe shirts, sweaters, jurken, jassen maar ook sieraden, horloges, zonnebrillen en zelfs een videogame. Een Diesel jeans heeft een prachtige pasvorm en zit comfortabel. Voor zowel dames als heren heb je een aantal modellen die continue terugkomen in het assortiment. Steeds met een verschillende wassing of kleur.

Diesel heren jeans modellen

Voor zowel dames als heren heb je een aantal modellen die continue terugkomen in het assortiment. Wij zullen de belangrijkste modellen voor dames en heren toelichten. Ben je benieuwd welk model het beste past bij jouw figuur? Wij helpen je graag.

Thommer jeans

De Thommer jeans van Diesel versmalt van knie tot enkel en heeft wat meer ruimte rondom het bovenbeen. Hierdoor is deze jeans uitermate geschikt voor mannen met gespierde bovenbenen. De Thommer heeft een slim fit model.

Sleenker jeans

De Sleenker jeans van Diesel is een skinny herenjeans met een aangesloten pasvorm. De Sleenker is daardoor dus wat strakker op de bovenbenen dan de Thommer jeans. De Sleenker jeans is daarmee geschikt voor de man met slanke benen.

Joggjeans

De Joggjeans is een broek met jeanslook, maar ontzettend veel stretch waardoor de broek aanvoelt als een joggingbroek. De Joggjeans komt voor in verschillende modellen, maar is vooral geschikt voor mensen die houden van een heerlijk comfortabele broek en toch gekleed erbij willen lopen.

Tepphar

De Tepphar heeft een slanke pasvorm met een laag kruis. De broek versmalt vanaf de knie tot de enkel en valt iets losser op het bovenbeen. De Thommer heeft een slim fit model en is vooral geschikt voor de mannen met gespierde bovenbenen. Of mannen die een skinny jeans net iets te strak vinden, maar wel een mooie aangesloten broek zoeken.

D-Bazer

De D-Bazer jeans is een tapered fit jeans. Een tapered jeans valt op het bovenbeen als een straight of regular jeans en heeft hierdoor iets meer ruimte op de bovenbeen. Vanaf de knie loopt de broek smal naar de enkels toe. Hierdoor geeft de broek wel het effect van een skinny/slim fit jeans, maar heb je toch een iets lossere jeans op de bovenbenen voor het comfortabele gevoel. De D-Bazer heeft een iets lager kruis.

Diesel dames jeans modellen

Ook voor dames hebben wij een ruim assortiment aan verschillende modellen op voorraad. Skinny, slim of juist boyfriend, we helpen je graag bij het maken van de juiste keuze. Hieronder vind je een toelichting van de belangrijkste dames jeans modellen.

Slandy

De Slandy jeans is een super skinny model met normale taille. Hierdoor zakt de broek niet af, wat een heerlijk draagcomfort geeft. De Slandy jeans laat de billen prachtig rond en stevig uitkomen. Er is vaak een behoorlijke dosis stretch aan de Slandy jeans toegevoegd. De samenstelling van katoen en elastaan verschilt per model. Wij geven altijd aan bij het model hoeveel de verhouding katoen en elastaan is.

Babhila

De Babhila jeans heeft een normale taille en een slanke, rechte pasvorm. De Babhila is een klassiek model die toch aangesloten is. De Babhila is een perfecte jeans voor de vrouw die graag een aangesloten jeans wil, maar geen skinny model.

Diesel kleding

Diesel heeft ook een ruim assortiment aan sweaters voor zowel dames als heren. Deze sweaters hebben meestal een sportieve en stoere stijl. Vaak vind je het logo op de sweaters van Diesel. Ook de T-shirts van Diesel zijn vaak sportief en hebben een opdruk van het logo.

Kwaliteit en duurzaamheid bij Diesel

De meeste artikelen van Diesel worden gemaakt in Italië, waar ook de oorsprong van het merk ligt. Sinds 2008 is Diesel onderdeel van de stichting Only the Brave. Deze stichting is een alternatief ontwikkelingsmodel die sociale ondernemingen ondersteunt bij de implementatie en oplossingen voor sociale en milieukwesties. OTB ondersteunt alleen projecten die innovatief zijn, directe sociale impact hebben en duurzaam zijn.

Diesel bij Kellyjeans.nl

Heb je een vraag over het merk Diesel of ben je benieuwd welk model het beste bij jou past? Neem dan contact met ons op.

Chat met ons