Blog

Terug naar overzicht

Goede voornemens voor een geweldig 2017!

Deze originele goede voornemens maken 2017 een geweldig jaar. 

Meer sporten, gezonder eten, stoppen met roken... Elk jaar komen dezelfde goede voornemens weer voorbij. We beginnen fanatiek met een nieuw dieet, gaan elke dag naar de sportschool en raken geen sigaretten of fles wijn meer aan. Maar na een paar weken beginnen we toch wel erg veel trek te krijgen in iets lekkers en krijgt sporten niet meer prioriteit nummer 1. En uiteindelijk is een schuldgevoel het enige wat je aan de goede voornemens overhoudt… Maar het kan ook anders! We hebben een lijstje gemaakt van originele goede voornemens die je wel vol kunt houden! En die ook nog eens LEUK zijn!

Maak nieuwe vriend(en) 

Natuurlijk is er niks mis met je oude, vertrouwde vriendengroep, maar dat betekent niet dat het niet leuk is om ook af en toe nieuwe vrienden te maken! Hoe meer vrienden je hebt, hoe meer gezelligheid en hoe meer mensen waar je op terug kunt vallen. Daarnaast geven nieuwe sociale contacten vaak ook een heleboel positieve energie! Probeer in 2017 een aantal nieuwe vrienden te maken en ervaar zelf hoe vrolijk je hiervan wordt!

Love Myself 

Hou van jezelf! En dan bedoelen we dus ook van je lichaam. Vaak gaan goede voornemens over slanker en gespierder worden, maar je mag ook gewoon een keer tevreden zijn met hoe je eruit ziet! Tuurlijk kan je kont altijd net even strakker en je buik net even wat gespierder, maar wanneer is het goed genoeg? Probeer tevreden te zijn met je eigen lichaam, ook al vind je het misschien niet perfect. Je zal zien dat op het moment dat jij tevreden bent met jezelf, je er vanzelf beter uit gaat zien! 

Probeer nieuwe recepten uit 

Probeer wat vaker nieuwe recepten uit. Het hoeft niet ingewikkeld te zijn en het hoeft ook niet uit een boek van Rens Kroes te komen. Maar probeer gewoon eens wat vaker een simpel, nieuw gerecht uit. Bijvoorbeeld op de website van ah.nl vind je talloze lekkere en makkelijke recepten! Hoe leuk is het als je eindelijk weer eens een nieuw lievelingskostje hebt? 

Opruimen, geen rommel in huis= geen rommel in je hoofd 

Een grondige opruim/schoonmaaksessie doet wonderen voor je geest! De kerstversiering de deur uit geeft al ruimte, maar probeer ook eens andere overbodige frutsels de deur uit te doen. Kijk al je kastjes, lades en keuken eens goed na en ruim grondig op. Een helder en opgeruimd hoofd begint met een netjes huis (een opgeruimde werkplek is trouwens net zo belangrijk). 

Schrijf het op! 

Zit je ergens mee? Of heb je een briljant idee? Schrijf het op! Begin met het kopen van twee kleine notitieboekjes, een voor in de tas/jas die je altijd mee hebt en een voor naast je bed. ’s Nachts als je niet kunt slapen komen vaak de beste ideeën (plus: van je afschrijven helpt om in slaap te kunnen vallen). Door dingen op te schrijven creëer je ruimte en overzicht in je hoofd en kun je dingen van je afzetten. Nog iets leuks om op te schrijven: dingen waar je dankbaar voor bent of doelen die je hebt bereikt. Vaak vergeet je wat je allemaal hebt bereikt, omdat het snel gewoon wordt, door terug te lezen wat voor doelen je hebt bereikt kun je weer even trots zijn op jezelf.

Nee is nee 

Leer nee te zeggen op dingen die je niet wilt of die niet goed voelen. Je hebt geen reden nodig om uit te leggen waarom jij nee zegt, nee is gewoon nee, punt uit. In het begin voelt het misschien onaardig of vreemd, maar je zal merken dat het je uiteindelijk veel tijd en rust brengt! En de mensen die echt van je houden zullen jouw mening respecteren.

Leer iets nieuws 

Spaans leren, salsa dansen, of een workshop fotografie? Iets nieuws leren of doen is leuk en houdt je leven uitdagend! Vervang de zin “ooit wil ik…” voor “dit jaar ga ik…”! We weten allemaal dat uitstel vaak tot afstel leidt. Waar wacht je nog op?

Vind je eigen stijl 

Natuurlijk kan een goed voornemen op modegebied niet ontbreken. Dus wat dacht je om dit jaar op zoek te gaan naar je eigen stijl voor dit jaar? En probeer in deze zoektocht eens met verschillende stijlen te experimenteren om erachter te komen bij welke stijl jij je prettig voelt!

    Chat met ons