Blog

Terug naar overzicht
Ibiza tips

Ibiza tips

Wat te doen op Ibiza

Ibiza hotel of appartement?

Waar te overnachten wanneer je op Ibiza bent? Dit is een vraag die velen zichzelf stellen. In welk gebied wil je ten eerste verblijven? Wil je en hotel of toch liever een appartement of eigen huis(je) zodat je zelf kun koken? Een lastige beslissing!

Ibiza bestemmingen

Qua ligging kun je letterlijk alle kanten op. Hou je van feesten en wil je dicht bij het uitgaansgebied overnachten? Dan is het verstandig om een hotel of appartement te boeken in de buurt van Ibiza stad of Playa d’en Bossa. Hier zijn dan ook veel jongeren te vinden en is de sfeer meer Salou-achtig. Wat je hier echter wel vindt is een relatief goedkope slaapplek op een centrale plek. Vooral aan te raden wanneer je niet van plan bent om een auto te huren. Wil je wat meer rust, maar even goed dicht bij het centrum van Ibiza stad zitten? Dan kun je beter overnachten aan de andere kant van Ibiza stad, bij het plaatsje Talamanca. Hier zitten ook heerlijke, luxe eetgelegenheden zoals Lio en Cappuccino gevestigd. Wanneer je wel van plan bent om een auto te huren heb je meer vrijheid met het uitkiezen van een slaapplek. Het is wel verstandig om te bedenken in het Noorden meer rust te vinden is, maar er daardoor ook minder te doen is aan deze kant van het eiland. In de plaats San Antonio vind je veel Engelsen en hangt dus ook echt een Engelse (zuip)sfeer. Ga je echter een paar kilometer verder, dan kom je gewoon weer in de rust en een aantal prachtige, rustige baaitjes en mooie strandtenten tegen. Als je tijdens jouw vakantie een auto tot je beschikking hebt, is het dus geen vreemd idee om jouw hotel/huisje in de buurt van San Antonio te boeken. Hier is het vaak namelijk goedkoper dan elders op het eiland, maar heb je toch mooie stranden in de buurt en genoeg restaurants. In de buurt van de plaatsen Sant Jordi en Sant Josep vind je prachtige (maar ontzettend dure) huizen en luxe villa’s. Hier hebben ook veel bekende Nederlanders hun huis staan.

Huis of Appartement Ibiza

Zelf vind ik het op Ibiza altijd erg fijn om een eigen appartement of huisje te slapen, zodat we zelf ons ontbijt kunnen verzorgen en eventueel zelf avondeten kunnen koken. Ik vind boodschappen doen op vakantie namelijk altijd al een attractie, dus ik vind het zonde om dit te moeten missen. Ook is het aan te raden om een kijkje te nemen op Airbnb, hier kun je huizen huren voor een betaalbaardere prijs.

Hotel Ibiza

Heb je graag een schoongemaakt kamertje, groot zwembad en klaargemaakt ontbijtje in de ochtend? Dan zijn de volgende hotels misschien wat voor jou:
Hotel Club Cala Tarida: Hotel Club Cala Tarida is redelijk goedkoop voor Ibiza termen en heeft een prachtig strand op een paar minuten loopafstand van het hotel! Supermarkt, bushalte en restaurants bevinden zich daarnaast allemaal op loopafstand. Het hotel wordt netjes schoon gemaakt en er is een zwembad met voldoende ligbedden.
Destino Ibiza Hotel : Destino Ibiza Hotel is een designhotel en maakt deel uit van de Pacha Group. Dit hotel is de ideale slaapplek voor feestgangers die een beetje luxe willen overnachten.
Atzaro: Atzaro is een prachtig hotel met een groot zwembad, mooie kamers en een heerlijke spa. Ook het perfecte hotel voor een honeymoon of bruiloft.
Ibizazen: Een landelijke boerderij, vlakbij Santa Eulalia. De Inrichting van Ibizazen is gemaakt van natuurlijke en gerecyclede materialen. Daarnaast vind je veel verschillende kunst stijlen door het hotel heen. Het personeel is bijzonder aardig. Naast een zwembad kun je bij Ibizazen tegen betaling een massage, schoonheidsbehandeling of yogales krijgen.
Hotel Ca Na Xica: een rustig boutique hotel gelegen in het noorden van Ibiza. Bij Hotel Ca Na Xica vind je ultieme rust tegen een betaalbare prijs. Heerlijk voor als je echt even wilt ontspannen.
Hotel Hacienda: Hotel Hacienda ligt op de top van de berg, waar je ultieme rust ervaart. Je kunt hier ook heerlijk dineren wanneer je niet in het hotel verblijft. De plek van dit hotel is erg bijzonder en het hotel is niet extreem luxe.

Ibiza bezienswaardigheden

Ibiza is een echt paradijs en trekt een heel divers publiek. Begrijpelijk, want het eiland heeft het allemaal! Prachtige standen, ultieme rust, de beste feesten, heerlijke restaurants, leuke winkels en ga zo maar door! Waar ga je heen en wat moet je sowieso doen wanneer je dit eiland bezoekt? Je leest hieronder meer informatie en leuke tips over Ibiza.

Ibiza stad

‘Eivissa’ is de Spaanse benaming van de stad Ibiza. Wanneer je Ibiza stad binnenkomt zie je meteen de prachtige jachten liggen, de een nog groter en luxer dan de ander. Aan de boulevard kun je een lekkere cocktail drinken bij een van de velen barretjes. Zit je hier rond 23.00 uur à 00.00 uur ’s avonds dan zie je in het hoogseizoen ook nog de indrukwekkende optocht voorbij komen! Deze optocht bestaat uit proppers van clubs in Ibiza, welke verkleed gaan in indrukwekkende pakjes (of bijna niks). Ook is er in het hoogseizoen een markt, welke, samen met de velen boetieks, tot diep in de nacht open is.

Dalt Vila

Dalt Vila is het oude historische stadscentrum van Ibiza Stad. Dalt Vila ligt hoger dan de rest van de stad en bevind zich binnen oude stadsmuren. In Dalt Vila vind je onder andere de kathedraal ‘Cathedral de la Verge de les Neus’, waar je bijzondere kunst kunt bezichtigen. Ook zijn er in Dalt Vila veel leuke restaurants en kun je een prachtige wandeling maken (aan te raden om een keer in de avond te doen), zodat je ver over Ibiza uit kunt kijken.

Club Ibiza

Hou je wel van een feestje? Dan kun je op Ibiza je lol niet op! Ibiza staat bekend om de grote hoeveelheid aan clubs, welke in het hoogseizoen elke avond stampvol zitten. Ook draaien hier vaak de meest bekende dj’s van de wereld zoals David Guetta, Hardwell, Tiësto, Martin Garrix, Afrojack en ga zo maar door. Op de website van Ibiza Spotlight vind je een overzicht van de feesten in de verschillende clubs (met bijbehorende data). Wereldberoemde clubs zijn onder andere de Pacha, Amnesia, DC10, Space en nog veel meer!

Mooist stranden Ibiza

Ibiza kent héél veel prachtige stranden en baaitjes. Ibiza heeft voor iedereen wat wils. Zo heb je er hele rustige stranden, waar je kunt genieten van het heldere water, heerlijke zand en lekker eten bij een van de strandtentjes. Maar er zijn ook genoeg drukkere stranden op Ibiza, vaak met trendy strandtenten erbij welke ligbedden verhuren en heerlijk eten serveren (vaak serveren ze zelfs op je strandbedje). Strandtenten waar je veel Nederlanders zult vinden zijn onder andere Blue Marlin, Tropicana Beach Club, Coco Beach , Cala Bassa Beach, Cotton Beach Club en Amante Beach. Dit zijn stuk voor stuk prachtige, luxe strandtenten met een mooi strand, lekker eten en goede ligbedden. Maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor een rustiger zand- of kiezelstrand in een kleine baai, omringd door bomen en prachtige rotsen. Je kunt op Ibiza ook goed snorkelen en de zonsondergang is er oogverblindend mooi.

Formentera

Formentera is een klein eiland welke ongeveer 7 kilometer ten zuiden van Ibiza ligt en ongeveer 20 kilometer lang is. Formentera is een groen eilandje, bekend om de witte stranden en beachclubs met lekker eten. Binnen 30 minuten ben je met de Ferry in Formentera.

Hippiemarkt Ibiza

De Hippie Markt in Punta Arabi is een populaire trekpleister voor toeristen. Wanneer je naar Ibiza op vakantie gaat is het leuk om een keer naar deze markt te gaan. De Hippie Markt in Punta Arabi is de grootste Hippie Markt met meer dan 500 kramen. Op de Hippie Markt worden veel sieraden, tassen en kledingstukken verkocht, allemaal in de bekende ‘Ibiza stijl’. De markt is in het hoogseizoen elke woensdag van 10.00 uur tot 19.00 uur.

Café del Mar

Café del Mar staat bekend om de feestelijke en mooie zonsondergang die je hier ’s avonds kunt zien. Het café is inmiddels wereldberoemd om de prachtige zonsondergang. Daarnaast kun je er ook eten en komen er ’s avonds verschillende goede DJ’s draaien, waardoor het café van eetgelegenheid in een soort club veranderd. Café del Mar is gevestigd in Sant Antonio.

Ushuaïa

Ushuaïa is de bekendste openluchtclub en tevens hotel van Ibiza. Vanaf 17.00 uur ’s middags veranderd de binnenplaats, rondom het zwembad, in een indrukwekkende openluchtclub. Ushuaïa is wereldberoemd door de geweldige feesten en bekende DJ’s die er optreden. Wanneer je graag een feestje wilt meepakken op Ibiza, raad ik je zeker aan om Ushuaïa in ieder geval niet over te slaan!

Blue Marlin

Bij Beachclub Blue Marlin kom je in het hoogseizoen geheid bekende Nederlanders tegen. ‘Zien en gezien’ worden is iets wat in deze beachclub erg belangrijk vindt. Blue Marlin ligt in de prachtige baai van Cala Jondal, waar tevens de strandtenten Tropicana Beach Club en Yemanja gevestigd zijn. Cala Jondal is een populaire baai onder veel Nederlanders. En om zeker te zijn van een ligbedje is het verstandig om in het hoogseizoen wel van te voren een bedje te reserveren. Op zondagmiddag/avond draait er vaak een DJ in de Blue Marlin en loopt het ’s middags vol met veel mooi opgedirkte dames en heren. Ook leuk om een keer te zien wanneer je zelf eigenlijk helemaal niet zo van al die poespas houdt!

Weer Ibiza

Ibiza heeft een mediterraan klimaat, wat betekent dat de zomers erg warm zijn en de winters zacht (niet koud en niet warm). Het regent weinig op Ibiza en in het hoogseizoen heb je al helemaal weinig kans op een regenbui. Af en toe een onweersbui kun je in de zomer wel treffen, deze zijn echter niet extreem gevaarlijk of eng. Ibiza heeft een aantrekkelijk klimaat in de zomer, doordat de zon vanaf ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat erg fel is. Van mei t/m september is het in Ibiza overdag gemiddeld 20 t/m 29 graden. Ideaal strand weer dus! De warmste maanden zijn juli en augustus, in deze maanden loopt de temperatuur vaak op tot bijna 30 graden.

Ibiza Airport

Ibiza Airport is een klein, maar netjes vliegveld. Tickets naar Ibiza kunnen flink in prijs verschillen, daarom adviseer ik je om ruim van tevoren prijzen van verschillende dagen en vliegmaatschappijen met elkaar te vergelijken. Dit kun je bijvoorbeeld doen op de site Skyscanner. Dit is echter niet altijd helemaal betrouwbaar, aangezien er ook nog servicekosten en kosten voor het meenemen van bagage bijkomen. Vliegen met een goedkope maatschappij is dus niet altijd goedkoper. Daarnaast zijn last-minute tickets naar Ibiza vaak niet goedkoper dan de normale tickets. Het is dus verstandiger om op tijd te gaan vergelijken, zodat je nog voldoende keuze hebt.

Auto huren Ibiza

Heb je geen zin om met openbaar vervoer te reizen op Ibiza? Dan raad ik je aan om een auto te huren, aangezien het vrij prijzig wordt om voor alles een taxi te bellen. Daarnaast ben je veel flexibeler en kun je veel meer van het eiland zien in een kortere tijd. Er zijn echter wel een aantal regels verbonden aan het huren van een auto op Ibiza. Zo moet je minimaal 21 jaar oud zijn, bij sommige autoverhuurbedrijven is deze grens zelfs 23 jaar. Daarnaast moeten jonge bestuurders van onder de 25 jaar een toeslag betalen voor de verzekering. Ook hebben sommige auto verhuurders de regel dat je minimaal een aantal jaar je rijbewijs moet hebben. Het is dus wel handig om de algemene voorwaarden van het huurcontract van tevoren goed te lezen. Als je gewoon via een betrouwbaar bedrijf je auto huurt wordt dit meestal duidelijk aangegeven en kun je zelfs niet verder als je geboortedatum een verkeerd getal aangeeft. Zorg dat je in Nederland al regelt dat je een auto hebt wanneer je aankomt. Dit scheelt je vaak een heleboel geld en stress. Ook is het handig om even goed op te letten of je een creditcard nodig hebt voor het huren van een auto, zodat je deze op tijd kunt aanmaken of een ander bedrijf kunt kiezen. Een aantal sites waar je een auto kunt huren zijn Europcar, Hertz, Cheapcars, Easyterra, Sunny Cars, CarDelMar, RentalCars en Sixt Autoverhuur.

Ibiza mode

De ‘Ibiza stijl’ is een wereldbekende kledingstijl en bestaat veelal uit veel wit, jurkjes, franjes, veertjes, ruches, cowboyboots, een hoed, felle kleuren en ga zo maar door. Wanneer je op Ibiza bent herken je het meteen. De Ibiza stijl is afgeleid van de hippiekleding die wordt gedragen door de echte Ibiza hippies, gecombineerd met trendy kleding van nu. Op Ibiza vind je dan ook veel ‘witte winkels’, kleding winkeltjes met alleen maar witte kleding zoals witte blouses, jurkjes en rokken. Veel kleding op Ibiza is handgemaakt, maar tegenwoordig komt er ook steeds meer import. Qua accessoires hanteert de Ibiza stijl: hoe meer hoe beter. Armbandjes, haarveertjes, henna tattoos, enkelbandjes, hoeden, cowboylaarsjes met veren/kettinkjes enzovoorts. Op Ibiza kan het niet gek genoeg!

Chat met ons