Blog

Terug naar overzicht

Netjes je nagels lakken, tips & tricks.

Netjes nagels lakken, tips & tricks

Elke vrouw kent het probleem. Je gaat je nagels lakken, maar na het lakken zit de nagellak niet alleen óp je nagels, maar zien je hele handen eruit alsof je hebt geklust. Want binnen de lijntjes kleuren is knap lastig als het nagels betreft! Maar hoe kan het dan dat nagels lakken er bij de nagelstudio altijd zo makkelijk uitziet? Hieronder geven we een aantal foefjes om netjes je nagels te lakken, zonder meteen je hele handen van de nagellak te voorzien! Eenvoudig, snel en je goedkoop!

Nagels je nagels lakken zonder uit te schieten, hoe doe je dat?

Benodigdheden:
- Lippenbalsem of vaseline
- Nagellak, base coat en top coat
- Wattenstaafjes

Nagels lakken, stap 1

Zorg dat je handen goed schoon zijn, was ze van tevoren bijvoorbeeld met een zeep en maak ze vervolgens goed droog. Breng de lippenbalsem of vaseline aan op de huid rondom je nagels. Door de huid rondom je nagels vet te maken, zorg je dat de nagellak niet goed blijft zitten, waardoor uitschieters minder ‘effect’ hebben.

Nagels lakken, stap 2

Breng een base coat aan op je nagels, deze beschermt de natuurlijke kleur van je nagel tegen de kleur van je nagellak en zorgt ervoor dat oneffenheden in je nagel worden opgevuld. Ook zorgt een base coat (en een top coat) ervoor dat je nagellak langer blijft zitten. Na het aanbrengen van de base coat, breng je de nagellak aan met twee lagen. Breng dunne laagjes aan en laat het eerste laagje eerst goed drogen voordat je aan het tweede laagje begint. Beweeg het kwastje van beneden naar boven en zorg altijd dat je een dun randje overlaat aan de zijkanten van je nagels zodat de nagellak niet in de de gleuf naast je nagel druppelt. Ook lijken je nagels en dus je handen slanker wanneer je een klein randje ongelakt laat. Nadat de twee lagen van de nagellak goed zijn opgedroogd breng je nog een top coat aan. De top coat zorgt ervoor dat je nagellak langer blijft zitten en zorgt voor een mooie glans. Zelf ben ik fan van een sneldrogende top coat (ik ben nogal een druktemaker en vind na deze lagen dat ik wel weer lang genoeg heb stilgezeten).

Nagels lakken, stap 3

Wanneer je klaar bent met het lakken van je nagels pak je de wattenstaafjes erbij om de nagellak te verwijderen van de huid naast je nagels. Doordat je hier eerst vaseline of lippenbalsem op hebt gesmeerd, laat de nagellak gemakkelijk los. Smeer je handen eventueel nog in met een handcrème om uitdroging tegen te gaan en je handen lekker zacht te maken.


Glitter nagellak verwijderen?Heb jij ook al tijd moeite met het verwijderen van glitter nagellak? Deze base coat van OPI is de uitkomst! De base coat zorgt ervoor dat ook een glitter nagellak makkelijk te verwijderen is.

Chat met ons