Blog

Terug naar overzicht
Simpele Smokey Eyes maken

Simpele Smokey Eyes maken

Simpele Smokey Eyes maken

Hoe maak je simple smokey eyes?

Smokey eyes is de perfecte make-up voor naar een feestje! Met smokey eyes zorg je voor oogverblindende ogen! Wedden dat alle ogen jouw kant op gaan?

Stappenplan voor simpele smokey eyes

Smokey eyes maken ziet er altijd heel ingewikkeld uit (vind ik). Maar met dit eenvoudige stappenplan is het eigenlijk heel simpel! Wanneer je het onder de knie hebt kun je ook nog gaan experimenteren met verschillende kleuren (bijvoorbeeld blauw of paars), maar in dit stappenplan hou ik het bij bruine en grijze tinten.

Benodigdheden
• Zwarte kohlpotlood
• Primer (kan ook zonder, maar met blijft je oogschaduw beter zitten)
• Bruine of grijze oogschaduw donkere oogschaduw
• Bruine of grijze oogschaduw ietwat lichtere oogschaduw
• Een lichte oogschaduw (het liefst met een glim erin)
• Zwarte mascara
• Dun kwastje om de oogschaduw aan te brengen

Smokey eyes maken stap 1

Begin met het aanbrengen van een goede basis, bijvoorbeeld een primer. Heb je geen primer? Breng dan eerst foundation aan op je oogleden (en onder je ogen). Voorkom te veel foundation op je oogleden, want dit kan er juist voor zorgen dat de oogschaduw gaat smelten en uitloopt.

Smokey eyes maken stap 2

Trek vervolgens met een kohlpotlood een lijn vlak langs je wimperrand op je bovenste ooglid. Trek het lijntje iets verder door voor een ‘katogen’ effect. Het lijntje hoeft niet recht te zijn, zolang deze maar dicht langs je wimperrand loopt. Vervolgens vervaag je het lijntje met een klein kwastje over het bewegende deel van je ooglid. 

Smokey eyes maken stap 3

Na het vervagen van de kohlpotlood ga je met de lichte kleur oogschaduw te werk. Breng de grijze of bruine oogschaduw met een kwastje aan op je bovenste ooglid. Je werkt hierbij van buiten naar binnen, waarbij je de buitenkant meer aanzet (donkerder maakt) dan de binnenkant. Zorg voor een vloeiende overgang. 

Smokey eyes maken stap 4

Na de lichte kleur oogschaduw, breng je de donkerdere oogschaduw aan (wederom met een dun kwastje). Breng de donkere oogschaduw voorzichtig aan op je ooglid aan de buitenzijde van je oog en vervaag deze lichtelijk naar binnen toe tot het midden. Om nog meer diepte in je ogen te creëren maak je ook je arcadeboog (de plooi boven je ooglid) wat donkerder. Gebruik een schoon kwastje met lange haren om het geheel een beetje met elkaar te mengen en een natuurlijke uitstraling te geven.

Smokey eyes maken stap 5

Trek nu met het kohlpotlood eenzelfde lijntje langs de wimperrand aan de onderkant van je oog. Ook dit lijntje vervaag je met een kwastje. Zorg voor een niet al te dikke lijn aan de onderzijde van je oog, je kunt altijd nog extra bijtekenen.

Smokey eyes maken stap 6

Hierna ga je te werk met de lichte kleur oogschaduw. De lichte kleur oogschaduw breng je net onder je wenkbrauwen aan en in je binnenste ooghoeken. Dit zorgt voor een open en stralende blik. 

Smokey eyes maken stap 7

Tot slot breng je (voorzichtig, zodat niet al je werk voor niks is geweest) mascara aan op je bovenste en onderste wimpers. Eventueel kun je ook je wenkbrauwen nog wat bijkleuren met een wenkbrauwpotlood. En klaar zijn jouw smokey-eyes! 

Tip: Ga jij voor smokey eyes? Hou de rest van je make-up dan rustig, zodat het geheel niet ‘te’ heftig wordt. Ga bijvoorbeeld een neutrale of lichtroze/rode matte lippenstift.

Chat met ons