Blog

Terug naar overzicht
Tips tegen droog haar

Tips tegen droog haar

Heb jij last van droog haar?

Lijkt jouw haar ook regelmatig op een bos stro? Heel vervelend! Natuurlijk kun je investeren in een duur middeltje tegen jouw droge haar, maar onthoud wel dat ‘wondermiddeltjes’ niet bestaan. Maar jij kunt zelf al heel veel doen aan jouw droge haar! Met de volgende tips & tricks kom je een heel eind.

Tips tegen droog haar

Droog haar tip 1. Gebruik minder shampoo

De eerste tip zorgt meteen voor een win-win situatie. Minder kosten en minder droog haar! Waarschijnlijk heb je al wel eens gehoord dat ‘te’ veel je haar wassen niet goed is voor je haar. Natuurlijk is het lekker om elke dag je haar te wassen met shampoo. Maar shampoo zorgt niet alleen voor een frisse coupe, het verwijdert ook de natuurlijke vetten van je haar, waardoor je haar nog droger kan worden dan het al was. Probeer je haar maximaal 2 of 3 keer in de week met shampoo te wassen en gebruik per wasbeurt minder shampoo dan je gewend bent. Probeer daarnaast niet te lang en te warm te douchen en spoel na het wassen je haar na met koud water (ook voor je huid is het beter om koud of niet zo warm te douchen).

Droog haar tip 2. Hydraterende shampoo en conditioner

Er bestaan speciale hydraterende shampoo’s, welke je haar hydrateren (een volume shampoo is daarentegen juist niet goed voor droog haar). Een hydraterende conditioner (dikke conditioner) werkt daarnaast beter tegen droog haar dan een dunne conditioner. Een conditioner met een dikke structuur is beter voor droog haar dan een dunne conditioner. Laat haarlak, gel, wax etc. liever staan, deze producten bevatten alcohol en zijn erg slecht voor je haar! Vermijd ook een harde shampoo met ingrediënten als sodium laureth of lauryl sulfate. Een arganolie helpt daarentegen wel goed bij droog haar.

Droog haar tip 3. Gebruik zo min mogelijk de föhn of de stijltang

Laat je haar aan de lucht drogen en laat de föhn zo vaak mogelijk links liggen. De hitte van een föhn, stijltang of krultang beschadigt je haar, waardoor je haar er droger en pluiziger uit komt te zien. Kun jij niet zonder jouw föhn of stijltang? gebuik dan een goede hitte beschermer, zet de föhn niet op de warmste stand en hou voldoende afstand tussen je haar en de föhn. Ook wanneer je een handdoek gebruikt om je haar te drogen moet je voorzichtig zijn. Probeer niet te ruw te zijn en gebruik zo mogelijk liever een oud T-shirt.

Droog haar tip 4. Verzorgend masker

Gebruik regelmatig een verzorgend haarmasker, welke je een half uur laat intrekken en vervolgens uitwast. Je kunt zelf een haarmasker maken door honing, een rijpe banaan, een halve avocado en het eiwit van één ei met elkaar te mengen. Heb je extreem droog haar? Dan kun je zelfs een beetje olijfolie gebruiken als masker (of olijfolie mengen door het vorige masker recept). Ook argan olie werkt goed tegen droog haar én kun je gebruiken als hittebeschermer.

Droog haar tip 5. Vermijd dit…

Als je veel last hebt van droog haar kun je het zwembad beter vermijden. Chloor is namelijk erg slecht voor je haar. Ook je haar verven zorgt ervoor dat je haar droger wordt en er dood uitziet. Net als chemische haarbehandelingen zoals een permanent. Zelfs te veel je haar borstelen kan een negatief effect hebben op je haar.

Chat met ons