Blog

Terug naar overzicht

Weg met koude voeten!

Weg met koude voeten!

Het probleem kennen we allemaal in deze tijd van het jaar, koude voeten… Zo opgelost door je oude vertrouwde UGGs aan te trekken, maar NEE dat kan in 2017 echt niet meer! Toch hebben we een oplossing voor het koude voeten probleem, lees snel verder…

Waarom koude voeten?

Eerst even een stukje theorie… Hoe komt het nou dat je voeten altijd koud zijn terwijl de rest van je lichaam vaak gewoon een normale temperatuur heeft? Dat komt omdat het bloed in je lichaam als grootste prioriteit heeft om de “meest belangrijke” delen van je lichaam van genoeg energie en warmte te voorzien. Deze delen bestaan voornamelijk uit je hoofd/romp en je voeten/handen hebben hier dus onder te lijden. Je handen warm je makkelijk op door ze te bewegen of aan te spannen, maar bij je voeten is dat wat ingewikkelder. No stress! Ook je voeten kun je gemakkelijk warm houden, door de volgende tip op te volgen. 

Koude voeten de winter

Koude voeten (vooral in sneakers) zijn een algemeen probleem in de winter. Zorg dat je het probleem voorkomt door de volgende stappen op te volgen:
1. Haal de zooltjes uit je schoenen
2. Leg deze op een zonnescherm, welke normaal in je auto ligt (schaf een goedkoop zonnescherm aan om al je schoenen te voorzien).
3. Trek de schoenen over op het zonnescherm en knip ze uit (knip het iets krapper uit, zodat het in je schoen past).
4. Leg het zonnescherm in de vorm van je schoen onder je zool en leg hem samen met je zool terug in je schoenen (het zonnescherm onder je zool dus).
En voilà! Jij overleeft de winter zonder kouden voeten.

    Chat met ons