Blog

Terug naar overzicht

Welke winterjas past bij jouw figuur?

Welke winterjas past bij jouw figuur?

We willen natuurlijk allemaal dat ons figuur op de juiste manier geaccentueerd wordt, zodat we er zo goed mogelijk uitzien. Waarschijnlijk weet je bij de aanschaf van een nieuwe broek of nieuw T-shirt al welk model het beste bij jouw figuur past. Maar waar let je op bij de aankoop van een nieuwe winterjas zodat jouw sterke punten het beste geaccentueerd worden?

Tips voor een goede winterjas voor jouw figuur:

Winterjas voor een voller figuur (of veel rondingen als vrouw)

Als je een wat voller figuur hebt (of voor de vrouwen: veel rondingen hebt), dan is een simpele jas met een getailleerd model vaak het mooist. Kies bijvoorbeeld een wat langere, getailleerde jas, welke je langer en slanker doet lijken. Vermijd te veel poespas zoals een druk patroon, maar ga bijvoorbeeld voor een kwaliteitvolle en tijdloze winterjas, bijvoorbeeld dit model winterjas van Krakatau voor de heren, of dit model winterjas van Airforce voor de dames.

Winterjas voor een slank of recht figuur

Eigenlijk kun je elke jas goed hebben, maar een kortere jas, zoals een bomberjas, doet het in ieder geval erg goed bij jouw figuur. Ook een jas met grote knopen, een army kleur of een opvallende kleur staat jou goed. Ga bijvoorbeeld voor deze korte winterjas voor de heren of deze korte winterjas voor de dames. Voor de vrouwen: wil je graag wat meer rondingen? Kies dan wel voor een getailleerde winterjas, zodat je rondingen worden benadrukt, dit exemplaar van Guess bijvoorbeeld.

Winterjas voor een lang figuur

Ook bij een lang figuur staat vrijwel elke winterjas. Een lange winterjas geeft je een chique en elegante uitstraling, zoals deze lange winterjas van Airforce voor de heren of deze lange winterjas van Elvine voor de dames. Ook een jas met print of een getailleerd model staan je erg mooi. Pas op voor een jas zonder model, deze kunnen erg lijzig overkomen als je lang bent.

Winterjas voor een klein figuur

Ga als je niet zo lang bent voor een winterjas met een bomber model, een korte winterjas of een winterjas tot boven de knie. Vermijd een hele lange winterjas, hier kun je al gauw in “verdwijnen”. Ga bijvoorbeeld voor deze bomber winterjas van G-Star RAW voor de heren of deze bomber winterjas van Airforce voor de dames.

Chat met ons