Blog

Terug naar overzicht
Is Studio Anneloes kleding duurzaam?

Is Studio Anneloes kleding duurzaam?

Duurzaamheid bij Studio Anneloes

Ben je ook benieuwd hoe duurzaam Studio Anneloes is? Studio Anneloes is een heel duurzaam merk die over iedere stap in de productie nadenkt over de meest duurzame keuze. Ik leg je graag uit welke stappen zij zetten en hoe zij de toekomst voor hun zien.

Lange levensduur van de kleding

Door de ontwerpen tijdloos te maken en de hoge kwaliteit te waarborgen, zorgt Studio Anneloes ervoor dat de levensduur van hun kleding eindeloos is. Jaren na aankoop ziet jouw kledingstuk van Studio Anneloes er nog steeds mooi uit en zal de pasvorm hetzelfde blijven. Dit komt door de unieke Travel kwaliteit van Studio Anneloes. Deze stof is kleurvast en kreukt niet! Wist je dat er zelfs een verkoopgroep van Studio Anneloes op Facebook is waar tweedehands Studio Anneloes wordt aangeboden? Dus als jij toch uitgekeken raakt op jouw Studio Anneloes kleding dan kan je deze daar gemakkelijk verkopen.

Duurzaam productieproces

Tijdens het gehele productieproces draagt Studio Anneloes zorg voor de makers en voor de wereld. Dit doen zij door hun kleding in Europa te produceren, waardoor er Europese werkomstandigheden worden gehanteerd en er een kortere reisafstand is. Alle grondstoffen worden tijdens de productie benut met een minimale belasting voor het milieu. In 2023 analyseert Studio Anneloes welke leveranciers een leefbaar loon hanteren. Het doel voor 2024 is dat 95% van de leveranciers een leefbaar loon hanteren en dat meer dan 95% van de hele keten transparant en geverifieerd is. Fijn om te weten dat jouw kleding op een eerlijke manier is geproduceerd, toch?

Nooit teveel voorraden

Een andere manier om het milieu tijdens de productie zo min mogelijk te belasten is door overproductie tegen te gaan. Dit doet Studio Anneloes heel goed door alleen te produceren wat er besteld is door de retailers en de inkoper van hun eigen webshop. Daardoor is er bijna nooit uitverkoop bij Studio Anneloes. Door kort op het seizoen te werken kan Studio Anneloes goed inschatten waar er behoefte aan is en wat de afname zal zijn. Het doel voor 2024 is om maximaal 0,05% over te houden aan het einde van het jaar. Wat over is wordt gedoneerd aan non-profitorganisatie Dress for Success.

Studio Anneloes kleding onderhouden

Studio Anneloes kan helaas de impact op het milieu niet verlagen bij jou thuis, terwijl de gebruiksfase voor 50% verantwoordelijk is voor die impact. Gelukkig geeft Studio Anneloes tips om het beste met jouw kleding om te gaan.

  1. Was (gedeeltelijk) witte items apart in een schone wasmachine en gebruik alleen natuurazijn met eventueel een beetje baking soda voor een fris en schoon resultaat. Gebruik niet meer dan een druppel wasmiddel als je dat echt wil gebruiken.
  2. Zorg er bij de handwas voor dat je het kledingstuk in het water legt en er vervolgens direct weer uithaalt. Laat het kledingstuk drogen met alle ritsen en knoopjes gesloten.
  3. Als je Studio Anneloes kleding in de wasmachine wil wassen en kies je het beste voor het fijnwasprogramma met maximaal 800 toeren en op een maximale temperatuur van 30 graden. Hang het kledingstuk daarna op met alle ritsen en knoopjes gesloten.
  4. Laat het kledingstuk na het dragen luchten, zodat je niet na iedere keer dragen hoeft te wassen. Probeer vlekken eerst met een katoenen, kleurvaste doek en een beetje water te verwijderen.
  5. Gebruik geen wasverzachter. Dit laat een vettige laag achter op de kleding die zorgt dat de stof minder rekbaar en ademend is. Ook slijt het kledingstuk veel sneller.
  6. Voorkom pillen door de kleding van Studio Anneloes niet teveel in aanraking te brengen met harde voorwerpen, zoals sieraden, hengsels van tassen of ritsen van hoge laarzen. Ook in de wasmachine kan kleding beschadigt raken. Probeer daarom de kleding zo min mogelijk te wassen en van alle kleding de knopen en ritsen te sluiten.

Duurzaam hoofdkantoor

Als duurzaam kledingmerk kan je natuurlijk niet achterblijven met het hoofdkantoor. Er is voor de bouw gebruik gemaakt van 10% circulair beton en panelen van gerecycled hout. Dit heeft maar liefst een besparing opgeleverd van 82185 kilo (!) CO2. Het energiegebruik in het gebouw is neutaal doordat er gebruik is gemaakt van Ledverlichting, een warmtepomp, drielaags glas, zonnepanelen en een goede isolatie. Om het hele bedrijf duurzaam te maken zijn de bedrijfswagens ook nog eens 100% elektrisch en worden de zonnepanelen gebruikt om de auto’s op te laden. Studio Anneloes laat hiermee duidelijk zien waar zij voor staan. Hier kunnen vele kledingbedrijven een voorbeeld aan nemen!

Ben je ook al fan? Kijk de hele collectie van Studio Anneloes hier.

Studio Anneloes kleding

Chat met ons