Blog

Terug naar overzicht
De perfecte Instagram foto!

De perfecte Instagram foto!

Tips voor de perfecte Instagram foto!

De ene keer plaats je een foto op Instagram en krijg je amper likes, terwijl een andere foto ineens door iedereen wordt geliked. Snap jij er soms ook helemaal niks meer van? Waarom trekt de ene foto nou wel de aandacht van mensen en de andere niet? En hoe maak je nou die perfecte Instagram foto? Hieronder geef ik je een aantal simpele tips voor het maken van de perfecte Instagram foto!

De perfecte Instagram foto Tip 1: Gematigd daglicht

Goed (dag)licht is een must voor een mooie Instagram foto! De mooiste foto’s maak je ergens in de loop van de ochtend of aan het einde van de middag, wanneer de zon niet op zijn felst is. Met een felle zon heb je namelijk last van irritante schaduwen en komt je huid er al gauw lelijk of overbelicht uit te zien.

De perfecte Instagram foto Tip 2: Compositie

Gebruik de regel van derden: deel je foto denkbeeldig op in negen vlakken (drie horizontale en verticale lijnen). Plaats vervolgens je object op een van deze lijnen. Het liefst links bovenaan. Dat het onderwerp altijd in het midden van de foto moet staan is een fabeltje. Vaak wordt de foto juist interessanter wanneer het onderwerp niet precies in het midden van je foto staat. Tenzij jouw onderwerp op het midden van een weg o.i.d. staat welke in de diepte wegloopt, in dit geval adviseer ik je om het onderwerp wel in het midden van de foto te plaatsen.

De perfecte Instagram foto Tip 3: Bewerking

Kies de juiste bewerking en zorg dat je al je Instagram foto’s in dezelfde stijl bewerkt. Tegenwoordig zijn er veel verschillende apps waarmee je foto’s kunt bewerken op je telefoon. Gebruik een app voor op je telefoon of kies gewoon een leuke Instagram filter. Bewerk je foto’s alleen niet ‘te’ veel, niemand vindt neppe foto’s leuk. De mensen die jou volgen zijn geïnteresseerd in jou en niet in een ‘fake you’. Plaats dus ook eens een keer een foto waar je zelf misschien iets minder voordelig op staat, maar die wel gezellig/mooi/spectaculair is. 

De perfecte Instagram foto Tip 4: Verschillende hoeken

Maak de foto vanuit verschillende hoeken of laat iemand anders jou vanuit verschillende hoeken fotograferen. Zo kun je later kiezen op welke foto je het beste staat en vanuit welke hoek jouw figuur/gezicht het meest tot zijn recht komt. Door veel verschillende foto’s te (laten) maken leer je op welke manier jij of de ander het mooiste op de foto staat! Neem dus zoveel mogelijk foto’s, zodat een ruime keuze hebt. Wanneer je wat meer geoefend bent kun je het waarschijnlijk af met minder foto’s. Ook bij gerechten is het handig om het gerecht vanuit meerdere hoeken te fotograferen en te kijken vanuit welke hoek het gerecht er het meest smakelijk uit komt te zien.

De perfecte Instagram foto Tip 5: Speel met licht

Wanneer je met je smartphone een foto maakt kunt je spelen met de lichtinval door met je vinger op het scherm te tikken. Tik bijvoorbeeld eens op je onderwerp en daarna op de achtergrond en kijk naar het verschil. Wil je het onderwerp belichten of wil je deze juist donkerder hebben dan de achtergrond? Je kunt hier mee spelen en kijken wat het beste bij de situatie past.

De perfecte Instagram foto Tip 6: Focus

Veel smartphones focussen automatisch, maar hierdoor worden foto’s vaak onscherp of zijn ze onderbelicht. Je kunt de focus verplaatsen door met je vinger op het onderwerp te tikken, hierdoor wordt de focus naar het onderwerp verplaatst en wordt deze scherp. 

De perfecte Instagram foto Tip 7: Achtergrond

Kies voor een rustige achtergrond zodat je object er goed uitspringt. Ook door diepte te creëren zorg je voor een speelse focus. Zorg bijvoorbeeld dat je model in het midden van de straat of op een brug staat, zodat deze naar achter toe wegloopt. Vermijd daarnaast voorwerpen in de foto die de foto rommelig maken, zoals een verkeersbord, prullenbak of fiets op de achtergrond.

Hopelijk heb je wat aan onze tips. Veel succes!

Chat met ons