Blog

Terug naar overzicht
G-Star RAW Amsterdam Office Tour

G-Star RAW Amsterdam Office Tour

G-Star RAW Amsterdam kantoor

Dwalen jouw ogen ook altijd af naar het gigantische G-Star RAW gebouw wanneer je met de auto over de ring van Amsterdam rijdt? In de file staan op de ring is zo erg nog niet... Maar vraag jij je ook wel eens af of het gebouw van binnen net zo mooi is als van buiten? Dan kan ik je bij deze vertellen, het G-Star kantoor is van binnen zelfs nog mooier dan van buiten! Een museum is er niets bij...

Pharrell Williams co-owner van G-Star RAW

Dat Pharrell Williams mede-eigenaar wilde worden van het merk vinden wij geen verassing. Als je door het reusachtige kantoorgebouw van G-Star loopt lijkt het bijna of je in de droomvlucht van de Efteling zit. Maar G-Star RAW houdt zich niet alleen bezig met het ‘uiterlijk’. Duurzame productie en een eerlijke behandeling van zowel mens als natuur is van groot belang voor het merk. Misschien heb je al wel eens gezien dat veel kleding van G-Star gemaakt is van ‘100% biologisch duurzaam katoen’. Maar wat bekent dat eigenlijk vroeg ik mij af? Duurzaam en biologisch geproduceerde kleding houdt in dat de kleding geproduceerd is onder mensvriendelijke omstandigheden, met pure materialen en zonder kinderarbeid (onder streng toezicht van G-Star). Dit is wat ik mij gisteren heb laten vertellen. Pharrell zegt hierover: “Tijdens het RAW for the Oceans project waarvoor we werkten met gerecyclede materialen, zag ik de enorme inzet van G-Star voor het maken van denim met een positieve invloed op onze planeet. Denim zit boordevol potentie en daarom hebben we de volgende stap genomen in onze relatie. Ik wil volledig deel uitmaken van deze reis, zodat we samen de toekomst van G-Star en denim definiëren."

Rondleiding door het G-Star RAW kantoor in Amsterdam 

We zijn zeer dankbaar dat we met het Kelly Team werden uitgenodigd voor een ”private diner & tour” in het prachtige hoofdkantoor van G-Star RAW. Vanaf het moment dat we naar het parkeerterrein omhoog reden heb ik niet meer met mijn ogen geknipperd. We werden ontvangen met een heerlijk diner en een wijntje. Nadat we voldaan waren van het lekkere eten kregen we een rondleiding van ruim 2 uur, inclusief een stukje geschiedenis van het merk.

G-Star RAW Archief

Het meest indrukwekkende deel van de rondleiding vonden wij het G-Star RAW archief. Het archief leek op een soort bibliotheek van kleding met vintage denim, militaire kleding en vintage sportswear. We keken onze ogen uit toen we door de oneindige gangen liepen van de “kleding bibliotheek”. Kleding uit het rek halen mocht, echter werd ons wel vriendelijk gevraagd om de kleding op dezelfde plek terug te hangen. Overdag heeft G-Star namelijk iemand in dienst die zich de hele dag bezig houdt met het archiveren en sorteren van alle vintage kledingstukken.

G-Star RAW hoofdkantoor

Naast het indrukwekkende archief was ook het naai atelier, de foto studio en het zelfs het kantoor (wat ze zelf als ‘saai’ bestempelden) jaloersmakend mooi. En elke afdeling heeft zijn eigen karakter en charmes. Zo zagen het naai atelier en de creatieve afdeling er wat chaotischer (op een leuke manier) uit dan het strakke kantoor. Maar ook al heeft elke afdeling zijn eigen karakter, alles ademt G-Star RAW! Overigens is het gebouw hier niet alleen in, ook de medewerkers van G-Star die onze rondleiding verzorgde praten en denken G-Star. Op elke vraag die we stelden wisten ze het juiste antwoord te geven, een groot compliment hiervoor! 
Overal in het gebouw vind je logo’s en de duidelijke ’G-Star RAW identity’ komt overal in terug. Ook zonder logo kun je niet vergeten dat je door het kantoor van G-Star loopt. Donkere en ‘rauwe’ constructie, stalen kolommen, grote glazen ramen, een opening in het midden van het gebouw waardoor je naar alle afdelingen kunt kijken. Aan elk detail is gedacht en we kunnen ons gevoel over deze avond enkel in één woord samenvatten: WAUW! 

    G-Star RAW Amsterdam kantoor

    G-Star Amsterdam

    G-Star kantoor

    Chat met ons