Blog

Terug naar overzicht
Welke bikini past bij jouw figuur?

Welke bikini past bij jouw figuur?

Welke bikini of badpak past bij jouw figuur?

Hoewel het weer het nog niet laat zien staat de lente alweer bijna voor de deur. En de gedachte aan de warme zomerdagen alleen al zorgt voor vlinders in mijn buik! Parelwitte stranden, mooie mannen in zwembroek, een cocktail op het strand, luchtige jurkjes, een lekker bruin tintje, we kunnen niet wachten!
Maar voordat de zomer echt aanbreekt is het wel handig om je alvast te oriënteren voor een nieuwe bikini of badpak. Een nieuwe bikini is vaak een lastige keuze omdat we allemaal wel iets van onszelf vinden (en dan vaak in de negatieve zin). Iets te veel heupen, een zwembandje, buikje, ‘dikke’ kont, te kleine borsten en ga zo maar door. Hoewel ik het liefste zou willen dat je trots bent op je eigen lichaam en nergens onzeker over bent, snap ik dat dit misschien niet voor iedereen realistisch is. Echter kan ik je misschien wel helpen om je minder onzeker te voelen in bikini/badpak en je positieve lichaamsdelen te benadrukken. 

Algemene tips voor het kiezen van een geschikte bikini/badpak bij jouw figuur

1. Trek alle (oude) bikini’s (of badpak) die je nog in je kast hebt liggen weer eens aan om te kijken welke bikini’s je mooi vind staan en waar jij je prettig in voelt. Let hierbij op het model van de bikini, het materiaal waarvan het is gemaakt, de kleur etc. Zo ontdek je waar je voorkeuren liggen dit helpt je bij het uitkiezen van een nieuwe bikini. 
2. Draag felle kleuren op lichaamsdelen die je wilt benadrukken en donkere, effen kleuren op lichaamsdelen waar je wat minder blij mee bent.
3. Heb je een lichte huidskleur? Ga dan voor donkere zwemkleding. Heb je een lichte teint of een donkere huidskleur? Dan zijn felle kleuren een leuke optie. 
4. Draag een topje met vulling, ruches, franjes of laagjes voor meer volume bij je borsten. Ook een bandeautop zorgt voor optisch grotere borsten.
5. Koop een slipje met strikjes, zodat je zelf de maat kunt verstellen, daarnaast geven ze je benen en langere uitstraling. 
6. Als je problemen hebt met je buik, zorg dan dat je een badpak neemt met laagjes of een druk patroon (in een donkere kleur).
Nu we de algemene bikini tips gehad hebben, gaan we over tot de figuur specifieke tips. 

Welke bikini past bij jouw figuur?

Bikini voor een zandloper figuur

Heb jij grote borsten, ronde billen en een smalle taille? Dan heb jij hoogstwaarschijnlijk een zandloper figuur (hooray voor jou, want dat is over het algemeen het meest gewilde figuur). Het zandloper figuur heeft veel positieve eigenschappen, zoals een prachtige boezem en mooie ronde billen! En wat doen we daarmee? Juist! Benadrukken natuurlijk! Kies voor een halter top die jouw borsten mooi benadrukken en zorg dat je geen te kleine bikinitop koopt (het laatste wat je wilt is dat het hele strand zit te wachten tot een van je borsten naar buiten floept). Ga daarnaast voor een bikinibroekje met strikjes of een dunne band, een short zorgt ervoor dat je billen er groter uitzien. Ook een hoge haltertop of mooie monokini staat jouw geweldig!

Bikini voor een appel figuur

Misschien sta je wel uren in de sportschool jezelf in het zweet te werken, maar dat buikje wil maar niet weg gaan. Heel herkenbaar voor veel vrouwen en niks om je voor te schamen! Sterker nog, de meeste mannen houden wel van vrouwen met een zacht buikje. Geen reden dus om je buik te verbergen. Echter, kun je wel zorgen dat je de nadruk op andere lichaamsdelen legt, zoals je borsten en billen. Doe dit bijvoorbeeld met een bandeau bikini of halter bikini en een bikini broekje met meerdere bandjes, ruches of strikjes. Een vrolijke en trendy bikini dus! Ook een monokini met alleen een band over het midden van je buik kan erg sexy zijn!

Bikini voor een recht figuur

Sport je veel? Of heb je van nature een vrij smalle, rechte bouw? Natuurlijk mag je daar ontzettend trots op zijn! Elke bikini staat jou in principe mooi. Als ik toch een tip moet geven, ga dan voor wat uitdaging! Neem een bikini met franjes, een leuk patroon, haltertop, meerdere bandjes of ga voor een sexy tankini. Ook een high waist bikinibroekje kan een leuk alternatief zijn. Zorg dat je bikini of badpak net even anders is dan die van je vriendinnen. 

Bikini voor een peer figuur

Heb jij mooie ronde billen en een vrij smal bovenlichaam? Dan heeft jouw figuur waarschijnlijk wat weg van een peer figuur. Dit klinkt niet leuk, maar is juist een groot compliment! De zomer is namelijk de tijd om te showen met die lekkere billen van je. Ga voor een klein broekje in een rustige kleur. Strikjes aan de zijkant van het bikinibroekje is mooi, maar probeer het broekje voor de rest rustig te houden. Qua topjes kun je alle kanten op! Halter, bandeau of gewoon een voorgevormde bikinitop met cup. 

Bikini voor een omgekeerd peer figuur

Heb jij een prachtige voorgevel? Super! Daar mag je trots op zijn. Jouw mooie boezem mag je gerust benadrukken met een mooie bikinitop, bijvoorbeeld een stevige beugelbikini. Let echter op met slappe (triangel) bikini’s, je wilt niet dat je borsten hun eigen ding gaan doen precies wanneer jij jezelf uitslooft tijdens een sessie beachvolleybal met mooie (halfnaakte) mannen. Kies qua bikinibroekje voor een broekje met een opvallend patroon, ruches of een shortje. Op deze manier gaat niet alle aandacht alleen naar je bovenlichaam.

Chat met ons