Blog

Terug naar overzicht

What the HACK?!

Als je iemand bent die graag blogs leest of tutorials kijkt, is de term “hack” je vast niet ontgaan. Toen ik de term voor de eerste keer op een website voorbij zag komen, dacht ik dat het artikel ging over het hacken van computersoftware. Niet wetend dat de term “hacken” ook ergens anders betrekking op kan hebben…

Wat is een hack? 

Hacken heeft dus niet alleen betrekking op het inbreken in computersoftware. De term hacken wordt vaak gebruikt voor de uitleg van een simpele oplossing op een probleem. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan een hack om je witte schoenen weer wit te krijgen, een hack om koude voeten te voorkomen, of een hack om statisch haar tegen te gaan. 

Lifehacks

Deze hacks, ook wel “lifehacks” genoemd, zijn simpele oplossingen voor veelvoorkomende problemen, die het leven dus net wat makkelijker maken. Lifehacking heeft dus niks te maken met het inbreken op computers, maar gaat over slimme manieren of trucs om problemen op te lossen. Met deze hacks bespaar je tijd en lopen de dagelijkse rompslomp dingen net even wat makkelijker. Heb je een probleem? Tik dan dus gewoon even “Hack + je probleem” in op google en hoogstwaarschijnlijk vind jij een creatieve hack op je probleem!

    Chat met ons