Blog

Terug naar overzicht
Tips om je witte schoenen weer wit te krijgen!

Tips om je witte schoenen weer wit te krijgen!

Tips om je witte schoenen weer wit te krijgen!

We kennen het probleem allemaal… Je komt terug van de kermis, een festival of een avondje stappen en je prachtige witte sneakers zijn ineens niet meer zo wit. Dat is heel vervelend, want je wilt natuurlijk wel je mooie nieuwe sneakers kunnen showen! Hier lees je stap-voor-stap hoe je witte schoenen kunt schoonmaken om je witte sneakers weer stralend wit te laten worden!

Tips om je witte sneakers (van leer, canvas of suède) weer wit te krijgen

  1. Ten eerste is het belangrijk om je witte schoenen vooraf al te beschermen tegen vuil. Dit doe je door ze in te sprayen met een speciale spray, welke water en vuil afstoten. Bijvoorbeeld de Airforce Waterproof Spray. Deze Waterproof Spray is een nano-spray die een onzichtbare waterafstotende beschermlaag achterlaat. De waterafstotende spray is gemakkelijk te gebruiken en droogt snel op. De Airforce Waterproof Spray kun je gebruiken voor jassen, schoenen, tassen etc. en is geschikt voor materialen als suède, leer, nubuck en textiel.
  2. Als je merkt dat er een klein vlekje op je witte schoenen zit, is het handig om deze zo snel mogelijk te verwijderen, zodat de vlek zo min mogelijk in het materiaal trekt.
  3. Voor een grondige schoonmaakbeurt is de manier van schoonmaken per materiaal verschillend, zie hieronder de verschillende manieren om je schoenen schoon te maken.

Witte leren schoenen schoonmaken

Methode 1: witte schoenen van leer schoonmaken kan met een witte tandpasta (zonder gel). Haal de veters uit je schoenen, zodat deze niet zo nat worden. Breng vervolgens de witte tandpasta met een tandenborstel op je sneakers aan en laat ongeveer 10 minuten intrekken. Verwijder daarna de tandpasta met een vochtig doekje van je witte sneakers. Herhaal totdat de schoenen weer stralend wit zijn.

Methode 2: witte leren schoenen schoonmaken kan ook met baking soda. Meng een beetje baking soda en wat water in een schaaltje tot er een pasta ontstaat. Breng de pasta aan op je witte leren sneakers. Schrob je leren schoenen goed schoon met een schuursponsje en verwijder daarna de pasta met een vochtige doek. Herhaal tot de schoenen weer helemaal wit zijn.

Witte canvas sneakers schoonmaken

Voor het schoonmaken van witte schoenen van canvas, bijvoorbeeld als je witte Vans sneakers of witte All-Stars sneakers wilt schoonmaken, volg je de volgende stappen op. Vul een bak (of de gootsteen) met warm water en een beetje mild wasmiddel (zodat er een soort sop ontstaat). Haal de veters uit de witte sneakers, ga met een afwasborstel door de sop en schrob met de afwasborstel de stof van de witte sneakers schoon. Herhaal dit bij beide schoenen en laat ze daarna drogen (het liefst in de zon, om schimmel te voorkomen).

Witte suède schoenen schoonmaken

Om witte suède schoenen weer wit te krijgen heb je iets meer “ingrediënten” nodig. Haal voordat je aan de slag gaat de volgende producten in huis: een suède-spray, schuursponsje, suède borstel, proppen papier en gummetje. Daarna ga je als volgt te werk: borstel de suède schoenen met een suède borstel en verwijder hardnekkige vlekken met een gummetje. Zit er modder op je witte suède schoenen? Laat de modder eerst opdrogen en verwijder de modder vervolgens met een suède-borstel. Zitten er watervlekken op je suède schoenen? Stop propjes papier in je suède schoenen, borstel de schoenen schoon en verwijder hardnekkige watervlekken op je schoenen door de schoenen vochtig te maken (met een licht-vochtige doek) en de schoenen opnieuw te borstelen met een suède-borstel. Laat de witte suède laarzen of sneakers nog even goed drogen en ze zijn weer zo goed als nieuw!

Ons laatste advies

Mocht je de schoenen echt niet meer schoon krijgen dan denken wij dat het tijd is om afscheid te nemen en voor een nieuw paar te gaan. Wij hebben een mooie collectie witte schoenen voor dames en heren die tijdloos zijn en zeker met bovenstaande tips jarenlang meegaan. Kijk gerust eens rond in onze witte schoenen collectie van merken als Nubikk, Copenhagen en Alexander McQueen.

Chat met ons