Blog

Terug naar overzicht
Hoe was je jouw donsjas?

Hoe was je jouw donsjas?

Hoe was je jouw favoriete donsjas, zodat hij niet beschadigd?

Een donsjas is niet alleen stijlvol en warm, maar ook een investering die je wilt beschermen. Om er zeker van te zijn dat je donsjas er altijd als nieuw uitziet en zijn kenmerken behoudt, is het belangrijk om te weten hoe je hem op de juiste manier kunt wassen en analyseren. In deze blogpost delen we enkele handige tips en trucs om je favoriete donsjas in topconditie te houden.

1. Controleer het waslabel:

Voordat je begint met het wassen van je donsjas, is het essentieel om het waslabel te controleren. Hierop staan specifieke instructies van de fabrikant over hoe je de jas het beste kunt reinigen. Volg deze instructies nauwkeurig om schade aan de jas te voorkomen.

2. Voorbereiding:

Voordat je de donsjas in de wasmachine stopt, is het belangrijk om alle zakken leeg te maken en eventuele ritsen te sluiten. Dit zorgt ervoor dat de jas beschadigd raakt tijdens het wasproces. Daarnaast is het aan te raden om de jas te behandelen met een speciale donsreiniger om de isolatie te behouden.

3. Kies het juiste wasprogramma:

Bij het wassen van een donsjas is het belangrijk om een mild wasprogramma te kiezen, zoals het delicate programma op je wasmachine. Gebruik een mild wasmiddel dat speciaal is ontworpen voor donsjassen. Vermijd het gebruik van bleekmiddel of wasverzachter, omdat deze de dons kunnen beschadigen. Daarnaast mag je de jas nooit op een hogere temperatuur wassen dan 30 graden en op een laag toerental.

4. Was de jas met zorg:

Plaats de donsjas in de wasmachine en zorg ervoor dat je geen andere kledingstukken toevoegt. Dit voorkomt dat de jas samengedrukt wordt en niet beschadigd raakt. Gebruik een kleine hoeveelheid wasmiddel en was de jas op een lage temperatuur. Aan het eind kan de jas gecentrifugeerd worden zodat er zoveel mogelijk water uit de jas verdwijnt.

5. Drogen:

Het drogen van een donsjas is een cruciale stap om ervoor te zorgen dat de isolatie veerkrachtig is. Plaats de jas in de droger op een lage temperatuur en voeg enkele schone tennisballen toe. De tennisballen helpen om de vaak te verdelen en klonten te voorkomen. Laat de jas volledig drogen voordat je hem uit de droger haalt.

Conclusie

Het wassen en analyseren van een donsjas vereist wat extra zorg en aandacht, maar het is de moeite waard om je favoriete jas in topconditie te houden. Door het volgen van de bovenstaande stappen en het praktische van de instructies op het waslabel, kun je ervoor zorgen dat je donsjas er altijd als nieuw uitziet en je warm houdt tijdens koude dagen.Vergeet niet om regelmatig te reinigen om de overtuigdheid ervan te genieten en te genieten van de voordelen die het biedt.

Hopelijk help je deze tips bij het wassen en ontdekken van je donsjas. Veel plezier en succes!

Shop jouw donsjas bij Kellyjeans.nl!

Graag een donsjas shoppen? Donsjassen zijn gemakkelijk te bestellen op onze webshop of winkels. Bestel nu met gratis verzending vanaf € 49,95. Voor 15.00 uur besteld, morgen in huis! Kom je er niet helemaal uit? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen via de chat, telefoon of het contactformulier. Of kom langs bij één van onze verkooppunten in Hoorn, Purmerend of Heerhugowaard.

Geschreven door Inge, zij werkt al 4 jaar bij Kellyjeans en heeft ervaring in de fashionindustrie

Chat met ons