Blog

Terug naar overzicht
Contouring of Face Shaping met Make-up

Contouring of Face Shaping met Make-up

Face shaping, oftewel contouring met make-up

Het contouren of shapen van je gezicht zorgt ervoor dat je de beste features van je gezicht benadrukt. Face shaping wordt steeds populairder, mede dankzij celebs als Kim Kardashian, Nicki Minaj, Kylie Jenner en Jennifer Lopez. Met de juiste contourtechnieken kun je bepaalde delen van je gezicht accentueren, zodat je gezicht de vorm krijgt die jij wilt. Zo kun je bijvoorbeeld je gezicht ronder laten lijken, je kaaklijn scherper (dit zorgt voor een slanker gezicht), je voorhoofd minder groot of je neus kleiner. Er zijn ontzettend veel contourtechnieken en nog meer verschillende make-up producten voor contouring. Maar met contouring kun je de kwast ook helemaal mis slaan! Hieronder leggen we daarom stap voor stap uit hoe je het wél kunt aanpakken.

Stappenplan voor make-up contouring/ face shaping

Stap 1: Make-up basis

Voordat je aan de slag gaat met allerlei poedertjes en kwasten is een goede basis van groot belang. Een goede basis creëer je met een goede dagcrème, serum en eventueel een oogcrème. Daarnaast is een make-up primer een aanrader, aangezien deze ervoor zorgt dat de huid egaler wordt en make-up beter blijft zitten.

Stap 2: Foundation

Nadat je een goede basis hebt gelegd is het belangrijk om altijd eerst je foundation aan te brengen. Zorg dat je een goede foundation in huis haalt, bij voorkeur met natuurlijke ingrediënten, zodat de foundation zo min mogelijk schade kan aanrichten aan je huid. Om een goede foundation uit te kiezen kun je het beste advies vragen van een expert (bv. een medewerker van de Douglas of ICI Paris XL). Kies een foundation die goed bij huidskleur past, dit kun je testen op je hand, maar beter nog laat je iemand uit de betreffende winkel de foundation op je gezicht aanbrengen en loop je met een spiegel naar buiten om de foundation in daglicht te checken. Naast een foundation kun je ook een concealer gebruiken om oneffenheden weg te werken.

Stap 3: Contouren & shapen met blush of foundation

De basis is gelegd, dus kun je gaan beginnen met het shapen van je gezicht. Gebruik hiervoor drie verschillende tinten foundation of blush. Een donkere blush breng je aan op de plekken die je minder wilt laten opvallen, zoals net onder je jukbeenderen, je slapen, de zijkanten van de kin en langs de brug van je neus. Gebruik hiervoor een goede (niet te dikke) kwast met synthetische haren (deze werken het beste in combinatie met crème en foundation).
Om scherpe junkbeenderen te creëren (en een optisch slanker gezicht), maak je een vismondje (zuig je wangen naar binnen) en breng je de donkere brush/bronzer aan de onderzijde van je jukbeenderen aan. Deze worden duidelijk zichtbaar door de beweging die je maakt (ook kun je je lippen tuiten om je jukbeenderen naar voren te laten komen). Vervolgens breng je de meest lichte kleur blush aan boven je jukbeenderen. En tot slot gebruik je de middelste kleur blush om het geheel goed in elkaar over te laten lopen. Breng daarna een bronzer aan langs de zijkanten van de kin.
Een optisch kleiner voorhoofd creëer je door een donkere blush van je voorhoofd tot je slapen dicht langs je haarlijn aan te brengen.

Stap 4: Highlighten

Voor de vormen van je gezicht die je wilt accentueren gebruik je een lichte blush of concealer (highlighter). Deze kleur mag tot wel twee tinten lichter zijn dan je eigen huidskleur en een stuk lichter dan de bronzer die je hebt aangebracht en deze breng je aan met een dunnere kwast of je vingers. De highlighter breng je aan net boven je jukbeenderen (tuit wederom je lippen als je het lastig vindt om je jukbeenderen goed te vinden), tussen je wenkbrauwen, op het midden van je kin, op het wenkbrauwbot, op je neusbrug en net onder je ogen. Voor optisch vollere lippen kun je ook een beetje highlighter aanbrengen op het cupidoboogje boven je lippen.

Stap 5: Blenden en fixeren

Nadat je met de donkere en lichte highlighters aan de slag bent gegaan ziet je gezicht er misschien nogal heftig en onnatuurlijk uit. Om een natuurlijke uitstraling te creëren blend je met een contourkwast de donkere en lichte kleuren totdat het geheel een natuurlijke uitstraling heeft. Zorg wel dat je de overgang nog steeds ziet, anders heb je al je werk voor niks gedaan. Dit maak je af met een mooie poeder, waarmee je zorgt dat de make-up de hele dag blijft zitten. Een perzik- of bronskleurige blush op de wangen zorgt voor een gezonde uitstraling.

Stap 6: Straal de hele dag

Shine!!

Chat met ons