Blog

Terug naar overzicht
Haartrends zomer 2017

Haartrends zomer 2017

De 10 haar trends voor deze zomer!

Haartrends zomer 2017

Haar lang, kort of in een knot? Deze zomer zien we weer veel verschillende haar trends voorbij komen! Dus ook voor jou zit er vast en zeker een leuke haarstijl bij. Leuke kleuren, accessoires, vlechten en ‘updo’s, lees snel verder wat de haartrends zijn van deze zomer!

Haar trend 1: bandana

Deze trend is niet te missen. Loop een festival op en de banana’s (onee bandana’s) vliegen je om de oren. Waar de bandana dit jaar in verschilt van voorgaande jaren is het formaat. Hoewel we vorig jaar vooral smalle banden met een strik zagen zijn de bandana’s nu groot en breed. Draag de bandana met een hoge knot om de look compleet te maken of gooi je haar lekker los als je een volle bos met haar hebt.

Haar trend 2: invlecht

Heerlijk dat haar uit je gezicht! Een invlecht is ideaal voor naar het strand, maar ook op je werk (mits je niet heel formeel gekleed hoeft) is de invlecht lekker en modieus! Een invlecht is heel makkelijk te maken en kun je op verschillende manieren aanpakken. Bijvoorbeeld een invlecht naar binnen toe, een invlecht naar buiten toe of een vissengraat vlecht. Binnenkort schrijf ik een blog over hoe je deze vlechten maakt! Nog een tipje: de bandana is ook leuk wanneer je 1 of twee invlechten maakt!

Haar trend 3: blonde blunt

Bont en blauw? Of blonde en blunt? De laatste haartrend is een nieuwe variant van de vroegere blonde bob. De ‘blunt’ is recht afgeknipt haar op een medium lengte, dus iets langer dan de bob. Doordat je alles op een lengte knipt lijkt je haar voller en dikker. Voor inspiratie, zie Hailey Baldwin.

Haar trend 4: natuurlijk rood

Natuurlijke, rode haartinten (je hoeft dus niet je haar paars te verven) zijn hot en vurig deze zomer! Dit kun je doen in donkere of lichte tinten, zolang en maar een warme (roodachtige) gloed heeft. Deze kleur staat vooral prachtig bij dames met een blanke huid (en sproetjes). Helemaal geweldig als je ook nog eens bruine ogen hebt! Neem niet een te felle rode kleur, maar zorg dat je haar gewoon een net wat warmere tint krijgt.

Haar trend 5: zandkleur

Vind je het jammer dat andere kleuren spoeling in jouw haar nooit goed pakken omdat je niet heel blond bent van je zelf? Dan is deze trend top voor jou! Een grijsachtige zandkleur staat geweldig wanneer je donkerblond haar hebt (peper en zout kleur). Neem een blonde zandkleur welke bijna tegen grijs aanzit voor het perfecte beachy hair! Ook mooi als je de bovenkant wat donkerder laat en het haar naar beneden toe lichter laat uitlopen.

Haar trend 6: lang en stijl

Heb jij lang, dun en stijl haar? Dan zit je helemaal goed deze zomer! Wanneer je haar van zichzelf al vrij stijl is hoef je vaak helemaal geen stijltang meer te gebruiken. Was je haar met shampoo en conditioner, zodat het lekker zacht is. Kam vervolgens je haar en föhn het rustig vanuit je haarwortels naar beneden, met de föhn naar beneden wijzend. Wanneer je haar na de föhn beurt nog niet helemaal stijl is kun je altijd nog de stijltang erbij pakken. Let alleen op dat je voor het föhnen of stijlen wel een goede hittebeschermer gebruikt en het apparaat niet te heet zet. Anna Nooshin is een voorbeeld van een vrouw met prachtig lang en (meestal) stijl haar.

Haar trend 7: Brigitte Bardot fringe

Ken je de schuine pony nog van een aantal jaren geleden? De Bardot fringe komt erg dicht in de buurt van deze oude trend! Deze fringe is (zoals de naam al doet vermoeden) afgeleid van de pony van Brigitte Bardot. Dit betekent een slordige pony welke ongeveer vanuit het midden naar beide zijkanten van het hoofd schuin afloopt. Voor inspiratie zie Alexa Chung, Taylor Swift, Angelina Jolie of natuurlijk Brigitte Bardot! Wanneer je een pony laat knippen, zorg dan dat de pony net iets langer wordt afgeknipt dan dat je normaal zou doen, zodat je automatisch de pony een beetje naar buiten (uit je ogen) veegt.

Haar trend 8: au-naturel

Natuurlijk haar, maar dan echt! Zonder allerlei potjes en dingetjes. Geen ‘out-of-bed-look’, maar gewoon echt zo je bed uitrollen dus! Natuurlijk (haha, leuk) is deze trend niet voor iedereen weggelegd. Toch zijn we vaak onterecht onzeker hierover! Heb jij krullen, maar stijl je vaak je haar? Probeer dit dan eens een tijdje niet te doen, eens kijken hoeveel complimentjes jij krijgt! En voor het omgekeerde geldt hetzelfde. Even uit je comfortzone treden dames! Wil je het nog gedurfder? Kam dan een keer je haar voordat je het gaat wassen en droog je haar daarna alleen nog maar voorzichtig met een handdoek. De perfecte, natuurlijke strandlook!

Haar trend 9: lob, oftwel lange bob

De lob, oftwel lange bob, is een andere variant op wat voorheen de bob was. Perfect voor wanneer je dat lange haar even zat bent en weer eens iets anders wilt, maar het niet te groot aan wilt pakken. Bij de lob knip je het haar recht af net onder de schouders. Doordat je haar niet extreem kort wordt geknipt, leent dit kapsel zich perfect voor zowel krullen als stijl haar! Een mooi voorbeeld van een donkere, stijle lob is Selena Gomez.

Haar trend 10: Underlights

Met underlights kleur je in plaats van de aanzet van je haar, juist de onderste lagen van je haar. Het liefst in een leuke (roze of blauwe) kleur natuurlijk! Maar ook een grijs-achtige tint of blonde lokken zijn hiervoor geschikt.


Chat met ons