Blog

Terug naar overzicht
Modetrends dames najaar 2016/2017.

Modetrends dames najaar 2016/2017.

Modetrends dames najaar 2016/2017.

Eerder schreven wij een blog over de heren modetrends van komende winter. Natuurlijk kunnen de dames niet achterblijven en hebben wij ook een blog geschreven over de najaarstrends voor vrouwen. Afgelopen weekend is de klok alweer verplaatst, wat betekent dat het officieel tijd is om je wintergarderobe compleet te maken! We hebben hier de belangrijkste dames mode trends voor de herfst/winter van 2016/2017 voor jullie op een rij gezet.

Welke mode trends voor dames voeren dit seizoen de boventoon?

1. Velvet.

Velvet, niet alleen fluweelzacht maar ook een echte mode musthave deze winter! Dit najaar kun je niet om de velvet trend heen. Fluweel wordt overal in verwerkt, denk aan fluwelen tops, een fluwelen broek en zelfs fluwelen schoenen. Niet alleen is de stof harstikke trendy, fluweel is ook nog een heerlijk zacht, warm en comfortabel! Kleding van fluweel heeft daarnaast een luxe uitstraling, wat het heel geschikt maakt voor de feestdagen.

2. Black, army en bordeaux rood.

Zwart, bordeaux en army zijn de meest voorkomende modekleuren van dit seizoen. Deze kleuren zijn mooi en warm en geven ons een feestelijk gevoel. Bordeaux rood is natuurlijk ook de perfecte kerstkleur.

3. De coltrui.

De coltrui is een must-have dit najaar! Heerlijke, warme en zachte koltruien, aangesloten of oversized, zolang er maar een col aan zit! Een kleine tip: een trui gemaakt van lana-wol kriebelt niet (in tegenstelling tot de reguliere wol).

4. Oversized vesten.

Oversized vesten, we zijn er gek op! Lange vesten zijn extreem comfortabel en multi-inzetbaar! Combineer een lang vest met een jeans, sneakers, stoer T-shirts en beanie voor een casual look.

5. Bomber jacks.

Deze zomer waren de bomber jasjes al een trend, welke om de haverklap bij fashion bloggers werden gespot. Dit najaar gaat de bomber jack trend gewoon door en worden de bomber jasjes niet gedragen als jas, maar als vest/jasje voor onder je jas. Ken je dat probleem? Je komt aan op een koude school of koud kantoorgebouw, je jas moet uit, maar een lange mouwen T-shirt is zelfs te koud? Deze trendy bomberjasjes zijn de oplossing!

6. Leren dames jacks en suède dames jacks.

Een leren jack is een basis onderdeel van elke garderobe. Deze klassieker is een goede investering, aangezien een leren jack tijdloos is en een lange levensduur heeft. Daarnaast is een leren heren jack goed te combineren en past het bij elke stijl. Op Kellyjeans.nl vind je een ruime keuze aan leren jacks voor dames. Naast het klassieke leren biker jack is deze winter ook het suéde jasje een hit! En dan vooral een leren of suéde jack in de kleur leren jacks

6. Lange en/of geruite blouse.

De klassieke geruite blouse komt altijd van pas. De damesblouse is trendy, casual en kantoor-proof. Een lange of oversized blouse laat je er nonchalant uitzien, zonder dat je outfit slordig wordt. Ook een oversized blouse is dit najaar een leuk en veelzijdig mode-item! Draag de lange blouse op een panty met boots eronder voor een grunge look. Of draag een oversized blouse onder een trui en combineer het geheel met een stoere jeans en sneakers voor een nonchy look! Stijlvol, vrouwelijk en altijd goed!

7. Off shoulder.

Hoe je deze trend ook inzet, de schouders mogen bloot dit najaar! Off-shoulder truitjes en jurken, tops met boothals of een uitsparing bij de schouders, alles kan!

8. All-black

Back to black ! Maar dit keer ‘for real’, dus alles zwart! Dat is goed nieuws, want volgens onderzoek zijn vrouwen die zwart dragen zelfverzekerd, intelligent en aantrekkelijk. “Need we say more?”

9. Modern Cowgirl

Denk aan suède jasjes, franjes en western stijl jurkjes. De western trend is niet alleen leuk voor het festival seizoen, maar kan ook in een winters jasje worden gestoken! B
Think embroidered suede, fringe, patchwork, and prairie-inspired dresses. Sounds perfect for music festival season, right? And not just that—the look is on-point for all those backyard barbecues and summer road trips too! As such, we enlisted the help of It model Taylor Hill to show us seven cool ways to wear the trend now. De ultieme western style look? Een high waisted jeans, blouse met print, fringe vest of poncho, cognackleurig jack en cowboy boots… “Be ready for the ride!”

10. Strikblouse

De strikblouses geven damesblouses een vrouwelijk en klassiek karakter. De strikblouse wordt van oorsprong misschien bestempeld als tuttig, maar deze winter wordt het tegendeel bewezen! De strikblouse zien we in veel soorten en kleuren voorbij komen en zijn ver van tuttig deze winter.

11. Midi rokken

Vorig jaar voerden mini rokken nog de boventoon, maar dit jaar zien we steeds meer rokken net boven op of zelfs over de knie! Midi rokken

11. Sporty look

Een sportieve look is eenvoudig, comfortabel en je kunt hem zo sportief maken als je zelf wilt! Zo kun je gaan voor een hele sportoutfit, bijvoorbeeld een van de sportkleding van NIKKIE sport. Of voeg wat sportieve items aan je outfit toe voor een sporty-chic look. De sporty trend is heel breed, denk aan petten, trainers, sportieve T-shirts of sweaters. En de echte Miss sporty voegt er natuurlijk nog een paar voetbal sokken aan toe.

Chat met ons