Blog

Terug naar overzicht
Top 10 vakantie bestemmingen van 2017!

Top 10 vakantie bestemmingen van 2017!

Top 10 vakantiebestemmingen van 2017!

De maand juni is aangebroken en dat betekent dat veel populaire vakantiebestemmingen al vol beginnen te lopen. Heb jij ook al vakantie kriebels? Misschien ga je deze week al op vakantie? Of heb je jouw vakantie dit jaar aan het einde van de zomer gepland staan? De meesten hebben hun vakantie inmiddels waarschijnlijk al geboekt, toch ken ik genoeg mensen die het op het laatste moment laten afkomen. Ben jij een van deze twijfelaars? Dan adviseer ik je om snel verder te lezen, wie weet vind je hier inspiratie voor jouw vakantiebestemming! Maar ook voor diegene die al geboekt hebben is het interessant om te weten waar heel Nederland dit jaar massaal naar toe trekt. Zit jij hutje mutje met al je landgenoten deze zomer? Of heb jij een vakantiebestemming uitgekozen waar je niet zoveel Nederlanders tegen het lijf zult lopen? Lees snel verder om erachter te komen welke vakantiebestemmingen dit jaar ‘hot & happening’ zijn!

Wat zijn de vakantietrends van 2017?

1. Filipijnen

De Filipijnen, en dan met name het eiland Boracay staat flink onder de aandacht dit jaar. Boracay is in 2016 door Travelvalley namelijk uitgeroepen tot het het mooiste eiland ter wereld. Het Filipijnse eiland Palawan volgde op nummer 2. Op het eiland Boracay vind je prachtige witte zandstranden, oogverblindend helderblauw water en een nog mooiere (ongerepte) natuur. Een echte droombestemming voor een honeymoon dus. Maar niet minder leuk om met je lief, vriend(in) of familie naartoe te gaan op vakantie! Het is net of je de film ‘Blue Lagoon’ binnen stapt.

2. Patagonië

Wie het leuk vindt om op vakantie te hiken, zit in Patagonië (Zuid-Amerika) helemaal op zijn plaats! In Patagonië vind je prachtige bergen, gletsjers en rivieren. Een droom voor wie houdt van indrukwekkende, ongerepte natuur! Het mooie Patagonië vind je in het meest zuidelijke puntje van Zuid-Amerika. Je vindt hier naast de ongerepte wildernis ook ultieme rust.

3. Canada

Een land waar je in ieder geval een keer in je leven wilt zijn geweest! Canada heeft een prachtige natuur en is zowel ’s zomers als ’s winters leuk om te bezoeken. Canada is een ongelooflijk mooi en indrukwekkend land! Daarnaast schijnen de mensen in Canada ook nog eens ontzettend aardig en gastvrij te zijn. In Canada kun je onder andere terecht voor een indrukwekkende walvissentocht vanaf een van de eilandjes die voor de kust liggen. Zelf lijkt het me ook ontzettend gaaf om een reis door Canada te maken met een eigen (gehuurde) camper, zodat je de tijd aan jezelf hebt en alles in alle rust kunt bekijken en meemaken.

4. Cuba

Wie Cuba nog in de oude staat wil zien, zal snel moeten zijn. Helaas verwachten we dat het mooie Cuba zoals het nu is snel zal veranderen. Cuba is een zeer kleurrijk land! De oude huizen hebben alle kleuren van de regenboog en ook zie je er alleen maar oldtimes auto’s rijden en gekke kleuren. Een taxi nemen is in Cuba dus al een attractie op zich! Nu Castro niet meer aan de macht is verwachten we echter dat Cuba snel zal veranderen en het ‘oude Cuba’ gauw verdwijnt. Wil je Cuba nog in de oude stijl meemaken? Dan adviseer ik je om je reis naar Cuba niet jaren uit te stellen! Zelf ben ik vorig jaar naar Cuba op vakantie geweest en ik kan dus uit eigen ervaring vertellen dat Cuba echt de moeite waard is om te bezoeken!

5. Thailand

Thailand is een populair land onder backpackers, maar wordt ook steeds populairder bij ‘gewone’ vakantiegangers. Thailand bevat namelijk alle ingrediënten voor een lekkere en relaxte vakantie; lekker eten, mooie natuur, heerlijk weer en een interessante cultuur. En als kers op de taart is alles er ook nog eens spot goedkoop! Thailand is de perfecte bestemming voor wie voor het eerst alleen op reis gaat aangezien je er eenvoudig en goedkoop kunt backpacken en veel ‘lotgenoten’ tegen zult komen.

6. Kroatië

Kroatië is een prachtige vakantiebestemming omdat het een heel veelzijdig land is. In Kroatië vind je schitterende stranden en mooie kleine eilandjes. De mensen zijn er bijzonder aardig en de het is heerlijk weer! Daarnaast is Kroatië geen duur vakantieland, ook niet onbelangrijk natuurlijk.

7. Mexico

Mexico is een geliefd land onder feestgangers. Maar Mexico is nog zoveel meer dan alleen clubs en kroegjes. In Mexico kun je onder andere gigantisch grote roggen, witte haaien en walvissen spotten. Een aanrader voor de visliefhebbers dus. Ook is het een heerlijke plek om gewoon even lekker te relaxen op een van de mooie stranden en goed verzorgde all-inclusive resorts.

8. Ibiza

Uiteraard mag Ibiza ook niet op dit lijstje ontbreken. Ibiza is al een aantal jaren een populair vakantie eiland onder bekende- en onbekende Nederlanders. Naast de beruchte jetset, dure strandtenten en nóg duurdere clubs kun je er ook gewoon heerlijk chillen op een van de mooie stranden. Ibiza heeft oneindig veel prachtige baaitjes, elke dag een ander strand of andere baai is zeer aan te raden! Het eten op Ibiza is ontzettend lekker, vooral als je gaat zitten lunchen (of dineren) bij een van de luxe strandtenten. Wil je graag (bekende) Nederlanders spotten, ga dan overdag naar een bekende strandtent zoals Blue Marlin, Tropicana Beach Club, Cala Bassa Beach Club, Coco Beach of Cotton Beach Club. Café Del Mar is een van de meest bekende plekken in Ibiza om ’s avonds de prachtige zonsondergang te bewonderen! Ook de Hippy Market in Punta Arabí op woensdag is een aanrader, hoewel het er wel erg druk is in het hoogseizoen.

9. Hawaï

Hawaï kennen we allemaal van de schitterende stranden en prachtige kust. Maar ook de indrukwekkende vulkanen zijn leuk om te bezoeken. Op Hawaï heb je veel luxe resorts en… tropische cocktails!

10. Griekenland

Griekse Eilanden als Kos, Kreta, Corfu, Rhodos en Zakynthos worden steeds populairder. Elk eiland heeft zijn eigen voordelen en charmes. Zo is Corfu een walhalla voor watersporters. Maar ook vind je hier prachtige stranden, een interessante cultuur en prachtige natuur. Kos en Kreta staan bekend om het wilde nachtleven door de vele discotheken, bars en restaurants. Zakyntos is een mooie badplaats waar veel mensen heen gaan voor de heerlijke stranden, de zee en het mooie weer. En op Rhodos is het oude centrum een geliefde plaats. Stuk voor stuk zijn het mooie eilanden, welke terecht populair zijn als vakantiebestemming.

Chat met ons