Blog

Terug naar overzicht
Wat trek jij aan naar een bruiloft?

Wat trek jij aan naar een bruiloft?

Volgende week is het dan eindelijk zover! Onze collega gaat trouwen! Ontzettend leuk en alle collega’s kijken er natuurlijk ontzettend naar uit. Al een aantal weken zijn wij dan ook op zoek naar de perfecte outfit. Want wat trek je aan naar een bruiloft. Om er deze dag Fashionable uit te zien hebben wij een aantal praktische tips en bruiloft trends op een rij gezet. We willen deze tips graag met jullie delen. De perfecte outfit voor een bruiloft zoeken geeft ontzettend veel voorpret, waardoor je nog meer zin krijgt in de speciale dag.

Dresscode

Het is goed om rekening te houden met een aantal zaken voordat je begint met de zoektocht naar de perfecte outfit. Heeft het bruidspaar bijvoorbeeld een dresscode opgegeven? Veel bruidsparen vinden het leuk om de gasten een thema mee te geven. Populaire thema’s zijn bijvoorbeeld pasteltinten, tenue de ville en Ibiza/strand stijl. Als het bruidspaar een dresscode heeft opgegeven is het netjes om je de daaraan te houden.

Een andere belangrijke vraag is: Waar wordt de bruiloft gehouden? Wordt de bruiloft op het strand gehouden is het namelijk niet handig om op stiletto’s aan te komen en kun je bijvoorbeeld beter voor sleehakken of lage schoenen kiezen.

Ongeschreven regels bruiloft

Ook zijn er een aantal ongeschreven bruiloft regels waar je als gast rekening mee moet houden. Wit dragen als gast is bijvoorbeeld echt verboden, maar ook zwart is geen goede keuze. Als je toch per se voor zwart wilt gaan kun je dit bijvoorbeeld wel opleuken met kleurrijke accessoires. Verder is het natuurlijk belangrijk om een outfit te kiezen die bij je past en waar jij je lekker in voelt.

Bruiloft Trends

Als je de bovenstaande checklist zorgvuldig hebt doorgenomen is het natuurlijk ook leuk om er Fashionable uit te zien. Daarom hebben wij de belangrijkste fashion trends voor bruiloften even op een rijtje gezet.

Ibiza stijl

De Ibiza stijl is een combinatie van verschillende kleuren en stijlen. Het is een combinatie van bohemian en hippie stijl met heel veel kleur. Omdat het een vrolijke en hippe stijl is, leent de Ibiza stijl zich heel goed voor een bruiloft. Je kunt ook kiezen om een aantal details toe te voegen aan de look.

Tenue de Ville

Deze stijl is in tegenstelling tot de Ibiza look, juist formeel. Dames dragen vaak lichte kleuren en nette jurkjes. Mannen dragen vaak een blauw of grijs pak. Dit is dan ook de populairste stijl voor bruiloften en wordt vaak gekozen.

Chat met ons