Aaiko


producten zichtbaar

Over Aaiko

Aaiko is een zeer populair Nederlands modelabel. Het merk is gevestigd in Amsterdam. Aaiko is opgestart in 2006 door Pauline Brakenhoff. Hoewel het merk is uitgegroeid tot een internationaal succes, is de visie van Aaiko niet veranderd. De creativiteit en de persoonlijke visie van Pauline speelt nog steeds de belangrijkste rol bij de ontwerpen. Pauline haalt veel inspiratie uit reizen die zij gemaakt heeft. De ontwerpen van Pauline omschrijft zij zelf als: flatterend, comfortabel en gemakkelijk te dragen.

De naam Aaiko komt uit Japan. Aaiko staat in Japan voor geliefd. Maar Aaiko staat in het Germaans ook voor een sterke en stoere vrouw. Deze combinatie vond Pauline precies bij haar merk passen en wat zij wil uitstralen met de collecties. De Aaiko-vrouw is niet snel van haar stuk te brengen. Een sterke vrouw. Zacht en krachtig tegelijk.

De oorsprong van het merk Aaiko ligt ontzettend dichtbij. Pauline komt namelijk oorspronkelijk uit Heerhugowaard. Pauline wist als kind al dat ze mode ontwerpster wilde worden. Ze wilde niets liever dan in winkels rondkijken en mooie stoffen zoeken en voelen. Haar moeder maakte dan originele kledingstukken voor haar van die stoffen. Al vroeg experimenteerde zij met verschillende stijlen en materialen.

Aaiko kleding

Aaiko heeft vier collecties per jaar. Bij deze collecties werkt Aaiko met zes kleurenblokken en verschillende thema’s. De collectie is vrouwelijk en heeft een mooie pasvorm die de vrouwelijke vormen mooi uit laat komen. Daarnaast staat het merk ook voor sterk en stoer.

Aaiko is gek op jurkjes, rokjes, colberts en blouses. Allemaal artikelen die de vrouwelijkheid accentueren. De collectie is met de verschillende kleurenthema’s mooi op elkaar afgestemd.

Aaiko pasvorm

Voor Aaiko is pasvorm zeer belangrijk. De kleding valt Aaiko valt normaal. Je kunt je eigen maat bestellen. Twijfel je over de maat? Dan helpen wij je graag via de chat, telefonisch of via de mail. Ook kun je in een van onze filialen langs komen voor advies.

Aaiko duurzaamheid

Duurzaamheid is een zeer belangrijk onderwerp voor Aaiko. Het merk wil graag een bijdrage leveren aan een duurzame Fashion Industry. Allereerst wil Aaiko graag producten produceren met een lange levensduur, van mooie materialen zodat je er lang plezier van kunt hebben. Daarnaast is een groot deel van de collectie gemaakt van duurzame materialen.

Ecovero viscose is een van deze duurzame materialen. Ecovero viscose wordt gemaakt van houtpulp van bomen. Deze bomen worden op natuurlijke wijze gekweekt in fsc en pefc gecertificeerde bossen in Europa. Net als gewone viscose heeft deze stof een licht glanzend effect en is het een zacht materiaal. Maar bij Ecovero viscose wordt de helft van de hoeveelheid water en energie gebruikt.

Naast deze duurzame variant van viscose is er ook een duurzaam soort polyester. Deze recyclede polyester wordt van bestaand polyester opnieuw gebruikt. Het kunststof wordt gesmolten, daarna kun je dit opnieuw spinnen en ontstaat er een nieuwe polyestervezel.

Waar te koop?

Aaiko is te koop in de volgende filialen: Kelly Fashion Store in Hoorn, Kelly Purmerend,Donna Lissa Heerhugowaard, Donna Lissa by Kim in Schagen en Kelly’s in Lelystad.

atom/payment/kelly-gift-cardCreated with Sketch.Tekengebied 1atom/payment/fashiongiftcardCreated with Sketch.atom/payment/fashion-checkCreated with Sketch.Tekengebied 1