Denham


producten zichtbaar

Wat is Denham?

Denham is een Nederlands kledingmerk die zich onderscheidt door zijn hoogwaardige kwaliteit denim. Het merk is opgericht door Engelsman Jason Denham in 2008 te Amsterdam samen met een klein, gelijkgestemd team van internationale designers. Zoals hieronder te lezen is, had Jason Denham al veel ervaring op het gebied van denim en heeft dat enorm bijgedragen aan het succes van het kledingmerk. Denham is inmiddels internationaal bekend en toont in iedere collectie kwalitatieve, functionele en originele kleding, waaronder de welbekende jeans, maar ook voor een jas, trui of t-shirt kan je bij Denham terecht.

Oprichter Jason Denham

Jason Denham is geboren en getogen in Newcastle, Engeland. Na zijn studie is hij gaan werken bij Pepe Jeans in Amsterdam en werd direct verliefd op de stad. In de jaren daarna heeft Jason een Europese reputatie opgebouwd als “The Jeanmaker”, bekend voor het mixen van moderne denim met functionele werkkleding. Daarnaast was Jason Denham medeverantwoordelijk voor het succes van het bekende modemerk Blue Blood. Toen Jason Denham het Nederlandse merk oprichtte had hij als doel een modehuis voor denim op te bouwen en vanuit dit uitgangspunt zette hij een nieuwe, frisse soort jeans op de markt.

De collectie van Denham

Jason Denham haalt zijn inspiratie voor nieuwe collecties uit jarenlang opgespaarde jeans en zijn doel is het nastreven van functionaliteit, originaliteit en kwaliteit, wat terug te zien is in al zijn kleding. Zijn eerste collectie was bijvoorbeeld geïnspireerd door een patronenboek uit 1910 en de verschillende modellen zijn vernoemd naar de verschillende technieken die in dat boek worden genoemd. Denham laat zijn kleding produceren in Japan en Italië. Het schaar van het logo staat symbool voor de schaar waarmee Jason Denham jaren geleden zijn eerste jeans knipte. De Denham collectie is populair bij veel internationale modeketens.

Denham jeans heren

In de collectie van Denham zie je altijd een groot aantal jeans. Er zijn twee jeans modellen bij Denham die heel populair zijn, namelijk de Denham Bolt jeans en de Denham Razor jeans. De Denham Bolt jeans is een skinny jeans voor heren met veel flexibiliteit voor extra draagcomfort. De Denham Razer jeans is een slim fit jeans voor heren die je iedere dag kan dragen. Een fijne basis voor in iedere heren garderobe. Een duurzame productie hierbij is voor Denham heel belangrijk. Je leest hier alles over onder het kopje Duurzaam Denham.

Denham jas

Met een Denham jas voor heren ben je er zeker van dat deze stijlvol, functioneel en origineel is. De Denham jas die nu vaak terugkomt in de collectie is de soft shell jas. Deze Denham jas voor heren ziet eruit als een stoer jack, maar is wind- en waterdicht en voelt licht aan. Daarnaast zie je in iedere Denham jassencollectie de spijkerjack, bomberjack en de donsjas terugkomen. In de winter komt daarbij ook een uitgebreide winterjassen collectie bij met lange, warme jassen voor heren die functioneel zijn door de vele zakken.

Denham trui

De Denham trui voor heren is te herkennen aan de eenvoud in het ontwerp die afgewerkt is met een slanke pasvorm. Door de verschillende structuren en materialen weet Denham toch met ieder onderwerp een hele andere uitstraling te creëren. Ga voor een lichte Denham trui met een zachte, gladde stof voor een elegante uitstraling of ga voor een opvallende kleur trui met oneffen structuur voor een nonchalante uitstraling. Door de hoge kwaliteit en het tijdloze ontwerp gaat de Denham trui lang mee en kan je er extra lang plezier van hebben.

Denham t-shirt

Evenals de Denham trui hebben ook de meeste Denham t-shirts een rustig ontwerp. Wel zie je veel afwisseling in pasvorm, zoals het oversized t-shirt en de slanke pasvorm. Een Denham t-shirt met opvallende opdruk is perfect voor een feestje of voor een casual outfit. Een Denham t-shirt met clean ontwerp is een fijne basis. Combineer een Denham t-shirt met een Denham jeans en je hebt een basis outfit die je altijd kan dragen.

Hoe valt Denham?

Denham valt over het algemeen wat smaller dan andere merken wat het kledingmerk perfect maakt voor de man met een smal postuur. De herenkleding van Denham valt op maat. Wil je liever een oversized t-shirt dan is het ook leuk om een paar maten groter te kiezen dan jouw normale maat. De pasvorm van de Denham jeans verschilt per model. De Bolt jeans heeft dus een aangesloten pasvorm en de Razor jeans heeft een slanke pasvorm, evenals het Skin model. Daarnaast heeft Denham de York en Kinetic jeans die ruimer valt rond de bovenbenen en de Hammer jeans die wat ruimer valt rond de onderbenen. Tot slot heeft Denham nog de Crop jeans die een rechte pasvorm heeft met laag kruis en een 7/8 model, zodat de jeans boven de enkel gedragen kan worden.

Duurzaam Denham

Duurzaamheid is bij Denham zeer van belang. Daarom heeft het kledingmerk doelstellingen op het gebied van duurzaamheid opgesteld voor 2021 tot en met 2025. De doelstellingen licht ik hieronder kort toe.

  • Meer gebruik maken van gecertificeerd katoen

In 2020 wil Denham alleen nog maar gebruik maken van gecertificeerd katoen voor hun denimcollecties. Op dit moment gebruikt Denham vaak biologische katoen dat gecertificeerd is volgens de Global Organic Textile Standards (GOTS) en de Organic Content Standard 100 (OCS 100), afhankelijk van de herkomst van het katoen en de leverancier. Helaas is dit nog niet bij de hele collectie het geval.

  • Duurzaamheidsprestaties van Denham verkopers verbeteren

In 2021 wil Denham leveranciers ondersteunen bij het verkrijgen van de nodige certificeringen en het aanbrengen van ingrijpende veranderingen in hun manier van handelen, zoals het reduceren van de algehele CO2-uitstoot en het overschakelen op schonere energie. Door elkaar te steunen hoopt Denham een betekenisvol verschil te kunnen maken.

  • Duurzaamheid van de productieplaats verbeteren

Denham wil in 2022 hun fabrieken hebben geholpen met het verbeteren van de sociale en ecologische certificeringen om daarmee duurzamere en ethischere handelspraktijken te implementeren.

  • Duurzame partnerschappen aangaan

Denham vindt het belangrijk om in 2021 samenwerkingen aan te gaan met vooraanstaande non-profitorganisaties, waaronder de Fair Wear Foundation, de Sustainable Apparel Coalition en Better Cotton Initiative, om positieve veranderingen tot stand te brengen.

  • Biologisch afbreekbare poly zakken realiseren

Als onderdeel van het verminderen van het plastic afval en het uiteindelijke doel om geen afval uit te stoten, is Denham bezig met het realiseren van biologisch afbreekbare poly zakken. Denham streeft ernaar om in 2025 alleen nog maar biologisch afbreekbare plasticzakken te gebruiken.

Shop Denham kleding bij Kellyjeans

Denham is dus een kledingmerk die zich onderscheidt door zijn hoogwaardige denim en originele en functionele ontwerpen. Op zoek naar een jeans, jas, trui of t-shirt van het authentieke kledingmerk Denham? Kom langs bij ons verkooppunt, in Hoorn of Purmerend, of shop de herencollectie eenvoudig en snel online in onze webshop. Gratis verzending boven de €49,95 en retourneren voor maar 2,95. Bekijk onze Denham herencollectie hierboven!

Denham sale

Op kellyjeans.nl hebben wij altijd een collectie Denham jeans en kleding voor heren in de sale. De Denham jeans en kleding in de uitverkoop heeft dezelfde kwaliteit als de producten die niet in de sale zijn, maar zijn afkomstig uit vorige collecties van Denham. Om ruimte te maken voor nieuwe collecties, mogen wij deze kleding van Denham afprijzen. Neem gerust een kijkje op deze pagina. Grote kans dat er iets tussen zit wat bij jouw wensen aansluit.

Chat met ons