Elvine


producten zichtbaar

Over Elvine

Elvine is een Zweeds jassenmerk uit de stad Göteborg. Een havenstadje waar door de weersomstandigheden een technische, functionele jas geen overbodige luxe is. Het merk is opgericht door Daniel Mänd en is een eerbetoon aan zijn grootmoeder genaamd Elvine. Grootmoeder Elvine Mänd was een kleermaker uit Estland die naar Göteborg vluchtte in de jaren 50. Daniel is van mening dat hij zijn creativiteit, passie voor kwaliteit en oog voor detail van zijn oma heeft geërfd. Om die reden heeft hij het merk vermoed naar zijn oma Elvine. Volgens Daniel zijn de mensen in Götenborg vooral vriendelijk met een groot gevoel voor humor. Dit wil hij ook graag terug laten komen in zijn ontwerpen. Dit levert karakteristieke jassen op met een fijne pasvorm.

Elvine jassen

Het merk Elvine richt zich voornamelijk op jassen met een casual, no-nonsense look. Daniel vindt de pasvorm heel erg belangrijk bij het ontwerpen, maar vooral de functionaliteit van de jassen speelt een grote rol. De jassen moeten bestendig zijn voor hevige windvlagen en regenbuien. Ook zie je in de ontwerpen duidelijk de Scandinavische invloeden terug komen. Elvine steekt veel tijd in het vinden van nieuwe stoffen, opvullingen en materialen. Ook is het merk continue bezig het uitvinden van slimme details, pasvormen, technieken en oplossingen om de jassen nog technischer en beter te maken.

Elvine werkt regelmatig samen met getalenteerde mensen zoals verschillende straatartiesten uit Zweden, maar ook met creatieve ontwerpers uit Japan en IJsland.

Onderhoud Elvine jassen

Elvine adviseert de jas altijd eerst buiten te hangen en te luchten voordat je de jas gaat wassen. Dit om het milieu te besparen. Individuele vlekken kun je verwijderen met een vlekken verwijderaar zonder geur of lotion. Wil je de jas toch graag in de wasmachine wassen, dan kun je dit het beste op 30 graden doen. Je kunt het beste alle sloten, zakken en knoppen vast maken voor het wassen zodat deze niet de stof kunnen beschadigen. Verder moet de jas binnenstebuiten gewssen worden en niet te lang na het wassen in de wasmachine laten liggen. Wasverzachter wordt afgeraden door Elvine voor een langere levensduur van de jas. Ook wordt een wasdroger afgeraden. Je kunt de jas het beste aan de lucht laten drogen. Lees altijd voor het wassen de wasvoorschriften in het etiket.

Duurzaamheid Elvine jas

Elvine werkt vanaf de oprichting met dezelfde leveranciers en fabrieken. Hierdoor hebben zij zeer goed contact en kunnen zij goede basiswaarden hanteren zoals goede arbeidsomstandigheden, dierenrechten en milieuverantwoordelijkheden. Omdat de lijnen hierin kort zijn kan Elvine dit goed controleren en zo de negatieve impact op het planeet verminderen. Alle leveranciers en partners waar Elvine mee werkt hebben een gedragscodeovereenkomst ondertekend waarin dit is omschreven.

Elvine vindt het erg belangrijk dat de jassen meerdere seizoen mee gaan. Daarom worden alle artikelen ‘toekomstbestendig’ ontworpen en geproduceerd. Het ontwerp moet hiervoor tijdloos zijn en van zeer hoge kwaliteit.

Daarnaast gebruikt Elvine duurzame materialen zoals een dons imitatie die volledig gemaakt is van gerecyclede PET flessen. Het merk probeert schadelijke chemicaliën te vermijden. Elvine gebruikt bijvoorbeeld een waterafstotende impregnering zonder giftige chemicaliën. Elvine maakt deel uit van het Fur Free Retailer initiatief. Ze gebruiken daarom geen natuurlijk bont, dons of leer en ook geen angora.

Op dit moment is het merk bezig met het ontwikkelen van een nieuwe jassencollectie, gemaakt en geverfd van gerecycled polyesterweefsel. Deze methode verbruikt 85-95% minder water en minder schadelijke chemicaliën en energie dan de huidige textielverven. Daarnaast wil Elvine bij het ontwerpen van de jassen nog een stap verder gaan bij het verlengen van de levensduur van de jas. De jassen moeten gemakkelijk te upgraden zijn met vervangende onderdelen waardoor de jas nog langer mee kan gaan.

Waar te koop?

Elvine is te koop in bijna al onze filialen. Kelly Fashion Store en Donna Kelly in Hoorn, Donna Lissa en Kelly Men Heerhugowaard, Kelly in Purmerend, Amsterdam en Noord en Hoofddorp en Kelly’s in Lelystad.

Chat met ons