Iconic 27


producten zichtbaar

Wat is Iconic27?

Het Nederlandse modemerk Iconic27 is opgezet in 2018 door Lily Houben en is sinds de zomer van 2019 op de markt. Het merk valt binnen het midden- en hoogsegment en heeft een stoere, vrouwelijke collectie met provocerende ontwerpen. Ook heeft Iconic27 een start gemaakt met een stoere herencollectie, welke in toekomst nog groter zal worden. Met de collecties wil het modemerk de legendarische artiesten eren die op hun 27e levensjaar helaas het leven hebben (moeten) verlaten. Lees verder om erachter te komen welke artiesten dit zijn.

Oprichtster Lily Houben

Lily Houben is een ondernemende vrouw die niets liever doet dan nieuwe kleding ontwerpen. Ze is afgestudeerd in Rotterdam als grafisch ontwerpster en modeontwerpster. Daarna heeft Lily een baan gevonden in Amsterdam als freelance stylist en creatief directeur. Na drie jaar voor een ander modelabel te hebben gewerkt, kon zij de drang om zelf een eigen modemerk te beginnen niet meer stoppen. Als muziekliefhebber was zij onder de indruk van de iconen uit de Club van 27. Al snel bedacht zij dat zij een ode kon brengen aan de talenten van deze jonge artiesten door hen als inspiratiebron te gebruiken voor haar ontwerpen. Benieuwd wie behoren tot de Club van 27? Dat lees je hieronder.

De legendarische club van 27

De club van 27, ook wel Forever 27 genoemd, is een benaming voor de groep artiesten die op jonge leeftijd al grote beroemdheden werden en daardoor een explosieve levensstijl hadden. Je wil echter niet bij deze groep behoren, omdat zij allemaal op hun 27e zijn overleden. Veelal zijn deze artiesten overleden aan de gevolgen van overmatig drank en/of drugsgebruik. Het gaat om grote iconen als Amy Winehouse, Kurt Cobain, Janis Joplin, Jimi Hendrix en Jim Morrison. Door hun korte, maar losbandige levensstijlen is dit voor Iconic27 een onuitputtelijke inspiratiebron.

De collectie van Iconic27

De Iconic27 collectie bestaat op dit moment uit een stoere damescollectie die je terugbrengt naar de Club 27 artiesten. In ieder ontwerp komen de verschillende karakters en levensstijlen van de beroemdheden terug. Als muziekliefhebber kan je je daarom gemakkelijk identificeren met de collectie van Iconic27 en tegelijkertijd de grote iconen uit de Club van 27 eren. Op kellyjeans.nl vind je een breed aanbod van de Iconic27 collectie, zoals de Iconic27 jurken en Iconic27 t-shirts. Lees hieronder wat je kan verwachten van de Iconic27 kleding.

Iconic27 jurk

De jurken van Iconic27 hebben een losse pasvorm, waardoor je de mogelijkheid krijgt om de jurken op verschillende manieren te dragen. Een Iconic27 jurk is stoer en speels en is uitgevoerd in verschillende lengtes en kleuren. Ga bijvoorbeeld voor een shirtdress met vintage wassing of juist voor een sexy variant met diepe v-hals. Door de verscheidenheid in de ontwerpen, is er een grote kans dat er een jurk naar jouw smaak tussenzit. Ook zijn er jurken met print en zonder print, zodat je voor iedere gelegenheid wel een jurk kan vinden.

Iconic27 t-shirt

De t-shirts van Iconic27 hebben een vintage wassing voor een stoere uitstraling. Door een Iconic27 t-shirt te combineren met een stoere ripped jeans of juist met een leren kokerrok, kan je verschillende outfits samenstellen voor iedere gelegenheid. De meeste t-shirts van Iconic27 zijn voorzien van een karakteristieke opdruk of statement die verwijzen naar de grote artiesten uit de Club van 27. Doordat er vooral basiskleuren worden gebruikt, laten de t-shirts zich gemakkelijk combineren. De t-shirts vallen op maat, dus als je tussen twee maten twijfelt dan moet je de keuze maken of je wil dat het t-shirt losjes valt of dat je voorkeur uitgaat naar een iets strakker vallend t-shirt.

Welke winkels verkopen Iconic27?

De collectie van Iconic27 wordt verkocht in 33 winkels in Europa, waarvan 28 in Nederland. Ook online verkopen steeds meer webshops de kleding van Iconic27. Vanaf de zomercollectie van 2020 mag ook Kelly Fashion de kleding verkopen. De Iconic27 kleding ligt op dit moment in de Kelly winkels in Purmerend en Hoorn. Daarnaast is de gehele collectie, die bij ons in de winkel ligt, ook te vinden op onze webshop.

Shop Iconic27 kleding bij Kellyjeans

Iconic27 staat dus bekend om haar ode aan de legendarische club van 27 en de daarbij behorende provocerende ontwerpen. Op zoek naar jurken of t-shirt van het stoere modemerk Iconic27? Kom langs bij ons verkooppunt, in Purmerend of Hoorn, of shop de damescollectie eenvoudig en snel online in onze webshop. Gratis verzending boven de €49,95 en retourneren voor maar 2,95. Bekijk onze Iconic27 collectie hierboven!

Chat met ons