Krakatau


producten zichtbaar

Over Krakatau

Krakatau is opgericht in 1999 in St. Petersburg, Rusland en is begonnen als een echt mannenmerk. De jassen hebben een urban stijl en zijn minimalistisch ontworpen. Een belangrijk kenmerk van de Krakatau jassen is dat deze vooral praktisch moeten zijn. Krakatau ziet hun prijs/kwaliteitverhouding als een van hun succesfactoren. In eerste instantie was Krakatau alleen gericht op heren, maar op dit moment heeft Krakatau ook een grote collectie aan damesjassen.

Oprichter van Krakatau

De oprichter van Krakatau is niet zomaar begonnen met ontwerpen van jassen. Voordat hij zelf in aanraking kwam met de mode-industrie, maakte zijn moeder al kleding. Dit deed ze in de jaren 80 & 90 als hobby, omdat je toen nog geen bijzondere kledingstukken kon vinden in winkels. Na enige tijd kon hij het niet laten om hier zelf ook mee te beginnen.

Voordat hij begon met het opzetten van Krakatau, had hij een economische studie afgerond en werd hij accountant. Hierdoor kon hij verhuizen naar St. Petersburg en begon hij met het opzetten van zijn eigen jassenmerk. Terwijl hij rondliep in St. Petersbrug zag hij veel warme jassen op straat, die er zwaar en helemaal niet praktisch uitzagen. Zo kwam hij op het idee om zelf jassen te ontwerpen die warm zijn, tegelijkertijd licht aanvoelen, ademen en praktisch zijn.

Waarom Krakatau?

De oprichter van Krakatau had de naam van zijn nieuwe jassenmerk al bedacht voordat hij ermee begon. Zijn idee was om het kleinste merk ooit, de naam te geven van de grootste vulkaan ooit. Hiernaast omvatte de naam Krakatau voor hem alles. De naam straalde vuur, energie, verwoesting en bescherming uit. Deze naam was daarom volgens hem de beste match met zijn jassenmerk.

Krakatau in Europa

Krakatau is in 2010 begonnen met het betreden van de Europese markt. Het doel was om dezelfde gemeenschap van fans te creëren die ze in Rusland hebben. In Rusland is het merk niet te main stream, maar weet iedereen wel waar het merk voor staat.

Het merk is naar Europa gekomen, omdat er in Rusland een crisis uitbrak. Ze zouden het niet overleefd hebben als ze deze stap niet hadden gezet. De eerste Europese winkel werd geopend in Berlijn. In 2015 is Krakatau ook op de Nederlandse markt terecht gekomen.

Nadat Krakatau enige tijd werd verkocht op de Europese markt, kwam het team erachter dat ze hun strategie moesten veranderen. In Rusland ontwierpen ze vaak 1 model en maakte deze vervolgens nooit meer. Zo was elke aankoop uniek en bestonden er maar enkele exemplaren van. Terwijl het op de Europese markt veel belangrijker was om goede producten te leveren. Het was helemaal niet erg om oudere modellen te verbeteren en te vernieuwen. Zo kom je als merk alleen nog maar dichterbij het gewenste eindresultaat.

De collectie van Krakatau

In de collectie van Krakatau vind je voor zowel heren als dames jassen die je beschermen tegen temperaturen van -5 graden Celsius, maar ook tegen -30 graden Celsius. De belangrijkste elementen van de jassen van Krakatau zijn dat ze warm zijn, ademen, licht aanvoelen en praktisch zijn. Tegenwoordig heeft Krakatau veel verschillende modellen ontworpen die zich blijven evalueren in de nieuwe collecties.

Krakatau jas heren

Voor heren heeft Krakatau een grote collectie jassen. De herenjassen van Krakatau hebben een rustig ontwerp met functionele zakken en subtiele details. Een heren jas is praktisch en comfortabel. De herenjassen hebben veelal donkere kleuren, van donkergrijs en donkergroen tot zwart. Ook zijn verschillende lengtes herenjassen van Krakatau en verschillende modellen. Ben je op zoek naar een mooie tussenjas of een warme parka voor heren? Bij Krakatau vind je van beide soort jassen een grote collectie.

Krakatau jas dames

Bij de dames jassen van Krakatau zien we nog veel meer verscheidenheid in kleur en vorm. Zo zijn er jassen die tot halverwege het onderbeen vallen, maar ook jassen die tot net boven de heup vallen. Daarnaast wordt er meer met kleur gewerkt en zie je felblauwe of oudroze kleuren, maar ook kleurcombinatie die zorgen voor een speelse uitstraling. Door het ontwerp rustig te houden weet Krakatau de damesjassen toch te voorzien van zijn eenvoud. Iedere jas is samengesteld met veel aandacht voor details en een hoge kwaliteit.

Krakatau winterjassen

Opvallend aan de winterjassen van Krakatau is hun eenvoud. De winterjassen hebben subtiele details en zijn voorzien van veel zakken aan de voorkant en in de mouwen, wat de jassen enorm praktisch maakt. Ook hebben de meeste winterjassen aan de binnenkant elastische banden bevestigd die over de schouders gedragen kunnen worden, zodat de jas lichter aanvoelt. Met hun luchtdoorlaatbaarheid en waterbestendigheid op het beste niveau, nijgt de winterjas van Krakatau naar perfectie.

Krakatau zomerjassen

Naast de winterjassen van Krakatau hebben zij ook een uitgebreide collectie aan zomerjassen. De softshell zomerjassen van Krakatau zijn het meest populair en hebben dezelfde eenvoud in hun ontwerpen als de winterjassen collectie. De softshell jassen bieden veel voordelen. De jassen zijn namelijk enorm rekbaar voor extra comfort en drogen snel. Daarnaast zijn de jassen duurzaam en praktisch door hun vele functionele zakken. De zomerjassen zijn voorzien van hoge kraag en met of zonder capuchon.

Shop Krakatau bij Kellyjeans

Krakatau is een jassenmerk voor zowel heren als dames. De jassen zijn een combinatie van streetwear en techwear. Door deze bijzondere combinatie zijn de jassen heel functioneel, maar ook modieus. Kom langs bij ons in de winkel, in Hoorn, Purmerend of Heerhugowaard, of shop de gehele collectie eenvoudig en snel online in onze webshop. Bestel voor 15.00 uur online op kellyjeans.nl en de bestelling ligt de volgende werkdag al bij je thuis. Gratis verzending boven de €49,95 en retourneren voor maar 2,95. Bekijk de gehele Krakatau collectie hierboven.

Om op de hoogte te blijven van alle nieuwe trends kun jij je inschrijven voor de nieuwsbrief en kun je ons volgen op Facebook, Instagram Men of Instagram Women en onze Blog.

Krakatau jas sale

Op kellyjeans.nl hebben wij altijd een collectie Krakatau jassen voor heren en dames in de sale. De Krakatau jassen in de uitverkoop hebben dezelfde kwaliteit als de producten die niet in de sale zijn, maar zijn afkomstig uit vorige collecties van Krakatau. Om ruimte te maken voor nieuwe collecties, mogen wij deze producten van Krakatau afprijzen. Neem gerust een kijkje op deze pagina. Grote kans dat er iets tussen zit wat bij jouw wensen aansluit.

Chat met ons