Maison Scotch


producten zichtbaar

Wat is Maison Scotch?

Maison Scotch is een Amsterdams damesmerk dat staat voor zijn eigenzinnige en gedurfde uitstraling. De ontwerpers van Maison Scotch zijn niet bang om onverwachte combinaties te maken. Ze zeggen dan ook altijd meer is meer.

Scotch & Soda

Scotch & Soda is in 1989 opgericht in Amsterdam en in 2000 over genomen door drie ambitieuze buitenbeentjes. Het merk is begonnen met het ontwerpen van herenkleding. Deze werd opgevolgd door een collectie voor jongens, genaamd Scotch Shrunk, een collectie voor vrouwen, genaamd Maison Scotch en als laatst een collectie voor meiden, genaamd Scotch R’belle. In datzelfde jaar hebben ze ook nog hun eigen denimlabel opgezet genaamd Amsterdams Blauw. Dit zie je veel voorbijkomen in alle collecties.

Duurzame kleding van Maison Scotch

Scotch & Soda en daarmee ook Maison Scotch voelt een maatschappelijk verantwoording en zijn daarom bezig met het verduurzamen van hun bedrijf. Hierbij denken ze aan het milieu, dierenwelzijn en veilige arbeidsomstandigheden. Ze willen dan ook hun ecologische voetafdruk zo klein als mogelijk is maken. Er worden daarom ook verschillende maatregelen genomen in de fabrieken, winkels en kantoren. Enkele voorbeelden hiervan zijn het gebruiken van led verlichting, maar ook het gebruik van energiezuinige apparatuur. Hiernaast draaien alle winkels en kantoren van Scotch & Soda op groene energie.

Ze zijn vanaf 2013 lid van Amfori. Dit is een aanzienlijke handelsorganisatie die zich over de hele wereld inzet voor open en duurzame handel. Alle fabrieken die voor Scotch & Soda werken hebben dus de Amfori Business Social Compliance Initiative (BSCI) gedragscode getekend. Dit betekent dat er wordt toegezien op mensenrechten en arbeidsomstandigheden. Op het moment dat deze niet in orde zijn zal Scotch & Soda ervoor zorgen dat hier een verbeterplan voor komt en deze ook echt wordt doorgevoerd.

Hiernaast hebben ze ervoor gekozen om “Better Cotton Initiative” katoen te gebruiken. Dit is biologisch gecertificeerd katoen. Voor dit duurzame katoen is 95% minder water nodig dan voor niet-biologisch katoen. Dit is dus een stuk duurzamer en beter voor het milieu. Hiernaast werken ook de boeren die dit duurzame katoen produceren onder betere omstandigheden.

Ook zijn ze een voorstander van het dierenwelzijn. Ze zijn daarom ook een 100% bontvrij merk. Ze zullen dan ook nooit gebruik maken van materialen waarvan ze weten dat dit ten kosten gaat van dieren.

De collecties van Maison Scotch

Zoals al eerdergenoemd hebben de collecties van Maison Scotch een eigenzinnige en gedurfde uitstraling. De ontwerpers van Maison Scotch reizen de hele wereld over om inspiratie op te doen. Deze inspiratie halen ze niet alleen uit andere kledingstukken, maar dit halen ze bijvoorbeeld ook uit interieur of sieraden. Als de inspiratie is opgedaan keren de ontwerpers weer terug naar Amsterdam. Hier hebben ze in de kerk op de Keizersgracht een eigen designstudio. Deze designstudio noemen ze zelf ook wel een georganiseerde chaos.

Op dit moment is Marlou van Engelen de creative director en stopt ze haar ziel in alle ontwerpen. De collecties zijn volgens haar een ode aan het vrijdenkende en inclusieve karakter van Amsterdam. De collecties van Maison Scotch worden dan ook getypeerd als eclectische met een nonchalante uitstraling.

Maison Scotch jurk

In de collectie jurken van Maison Scotch zie je veel verschillende prints voorbijkomen. Hiernaast hebben de jurken veel verschillende modellen. Deze variëren van een korte mouw met ruches tot een lange flared mouw.

Maison Scotch trui

In de collectie truien van Maison Scotch zie je een combinatie van basic truien in prachtige kleuren en opvallende modellen met gave prints. De rode draad van deze collectie is dat ze allemaal zijn gemaakt van materialen die met zorg zijn uitgezocht.

Maison Scotch blouse

In de collectie blouses van Maison Scotch zien we veel dezelfde prints terugkomen die we ook zagen bij de jurken. Je zou dan ook kunnen zeggen dat het hetzelfde kleding stuk is, maar dan in de vorm van een blouse. De blouses van Maison Scotch zijn echte statement items. Je outfit ziet er daarom ook meteen stijlvol uit.

Maison Scotch broek

Ook in de broeken collectie van Maison Scotch zie je af en toe dezelfde prints terugkomen die je bij de blouses en jurken ook ziet. De modellen van de broeken collectie variëren van een rechte chino tot een skinny broek en een broek met een relaxed pasvorm. Zo is er voor ieder een broek die past bij haar persoonlijkheid en voorkeuren.

Shop Maison Scotch bij Kellyjeans

Maison Scotch is dus een damesmerk dat wordt getypeerd als eclectisch en nonchalant. Ben jij op zoek naar kleding die dit uitstraalt, zodat jij nog meer van je persoonlijkheid kan laten zien? Shop dan de collectie van Maison Scotch in onze winkel in Heerhugowaard of snel en eenvoudig online. Bestel je bij de webshop dan wordt je bestelling gratis opgestuurd vanaf €49,95 en kan je je bestelling altijd retourneren voor maar 2,95.

Chat met ons