Blog

Terug naar overzicht
Over... Canada Goose jassen

Over... Canada Goose jassen

Canada Goose jassen

Canada Goose ontwikkeld al meer dan 50 jaar innovatieve, hoge kwaliteit outerwear in Canada. De producten van Canada Goose zijn wereldwijd bekend vanwege de reputatie voor kwaliteit, functionaliteit en stijl. Canada Goose streeft ernaar om ’s werelds beste outerwear te produceren voor extreem weer. New York City, Stockholm, Milaan, Toronto of Tokyo, overal wordt Canada Goose gedragen. Elke Canada Goose jas is ontworpen met het doel het ruige Noordpoolgebied dragelijk te maken. De precisie van elk knip, - vouw en – steekwerk is het resultaat van jarenlange ervaring. In elke Canada Goose jas zit zo’n 450 uur aan vakmanschap. In elke Canada Goose jas zit een label, welke aangeeft tot welke minimum aantal graden de jas geschikt is (bv. -25 graden).

Canada Goose jassen productieproces

De collectie van Canada Goose bestaat uit geïsoleerde en technische outerwear voor mannen, vrouwen en kinderen, geïnspireerd door en voor reizen. Deze producten beschermt men tegen de meest geestdodende kou en krachtige winden.

Alle productie van Canada Goose wordt in Canada gedaan, aangezien ze zeker willen zijn van een hoogstaande kwaliteit. Dit vind het merk belangrijk voor de integriteit van Canada Goose en de kwaliteit van de producten. Daarnaast is koud weer een deel van hun nationale identiteit en zijn er geen betere jury’s voor de kwaliteit van de producten dan zij waarvoor ze zijn ontworpen, en waardoor de producten zijn geïnspireerd. Canada Goose is trots dat er Canadezen zijn die vertrouwen op het merk voor bescherming tegen ondenkbare koude condities. Het merk blijft in Canada produceren, omdat dat is wie ze zijn.

Canada Goose bont

Het bont van Canada Goose is gemaakt van een echte Coyote hond/wolf. Er is bewust voor Coyote wolven gekozen, aangezien hier een overschot aan is. Ieder jaar mogen er zo’n 500.000 wolven worden gebruikt. Bij de productie van de jassen is er gekozen voor echt bont, aangezien dit veel warmte vasthoudt en water afstoot, dus niet snel nat wordt in sneeuw of regen. Elk deel van de wolf wordt gebruikt voor de productie van de kleding.

Canada Goose dons

Het dons van de jassen is gemaakt van eend/gans. Canada Goose krijgt dit dons van boeren, welke eenden en ganzen fokken voor consumptie. Al het dons dat over is wordt aan Canada Goose geleverd en het dons dat over is wordt aan Eskimo’s gegeven. Er zitten maar liefst drie soorten dons in de jassen van Canada Goose!

Let op voor namaak Canada Goose jassen

Helaas worden Canada Goose jassen veel nagemaakt, doordat het zo’n succesvol merk is. Hoewel deze neppe jassen veel op de echte Canada Goose jassen kunnen lijken, zit er toch zeer veel verschil in de kwaliteit van de jassen. Vervalsers maken vaak gebruik van andere vulstoffen, welke vaak bedekt zijn met bacteriën, schimmels en meeldauw en een groot gezondheidsrisico opleveren voor nietsvermoedende consumenten. Zeker voor mensen in een koud klimaat is het verschil tussen een echte en neppe Canada Goose jas van levensbelang.Voor het identificeren van een neppe Canada Goose jas kunt u letten op de stiksels (bv. verschil in kleur), de naam (spelfouten), en de kwaliteit van het bont.

Bestel een echte Canada Goose jas hier online!

Chat met ons