Blog

Terug naar overzicht

Hoe kies je de juiste winterjas?

Waar moet je op letten bij de aanschaf van de juiste winterjas?

Heb jij nog geen winterjas aangeschaft? Dan is het hoog tijd om nu te zorgen dat je deze winter warm door komt! Een winterjas kopen vereist meer inspanning dan andere kledingitems, vooraf onderzoek doen is dan ook erg aan te raden. Maar waar let je dan op als je op zoek bent naar een nieuwe winterjas? Welke eigenschappen maken een winterjas tot een kwalitatief goede winterjas en wat vind jij belangrijk aan een winterjas? Om jullie een handje te helpen bij de aanschaf van jullie winterjas, hebben we hieronder een aantal eigenschappen opgesomd om op te letten bij de aanschaf van een winterjas.

Tips voor de aanschaf van een goede winterjas

1. Een wind- en waterdichte winterjas is een must in Nederland.

2. Waarschijnlijk koop je maar een keer in de paar jaar (of elk jaar) een winterjas, dus een tijdloze winterjas is erg belangrijk. Ga voor een goed merk, met kwalitatief goede jassen en een tijdloze kleur.

3. Koop je winterjas niet te groot, het is mooi als de winterjas getailleerd is en mooi aangesloten zit. Zorg echter wel dat je er een dikke trui onder kunt dragen zonder je een michelin mannetje te voelen.

4. Fiets je veel? Dan kan een lange winterjas prettig zijn, zodat deze je rug goed warm houdt en niet opkruipt op de fiets. Vind je het juist prettig om wat beweeglijker te zijn? Ga dan voor een korte winterjas.

5. Natuurlijk is het belangrijk dat je winterjas je goed warm houdt, maar het is ook belangrijk dat de winterjas wel ademend is en niet alles afsluit. Wanneer je winterjas niet goed ventileert kun je eronder gaan zweten, wat er voor zorgt dat je het juist nog kouder krijgt.

6. Ben je veel buiten of binnen? Als je veel buiten bent en in Nederland dus vaak door de regen moet lopen, zorg dan dat je winterjas een capuchon heeft en goed waterdicht is. Daarnaast is een dikke winterjas geen overbodige luxe. De winterjas van Nobis is gemaakt voor extreem koude temperaturen, welke we in Nederland niet kennen, maar wel erg lekker die warme jassen! Kom je weinig buiten en moet je alleen af en toe van- en naar je auto lopen, dan is een lichtgewicht jas, bijvoorbeeld van Parajumpers een goede uitkomst. Deze jas is daarnaast makkelijk op te vouwen en mee te nemen, wel zo handig!

7. Ga je voor een winterjas met echt bont, nep bont of een zonder bontkraag? Echt bont is lekker zacht en warm, maar nep bont is uiteraard beter voor het welzijn van de dieren. Bovendien is een winterjas met nep bont of zonder bontkraag over het algemeen lager geprijsd dan een winterjas met echte bontkraag. Een echte bontkraag straalt daarentegen wel luxe uit en voelt heerlijk zacht aan tegen je koude wangen!

goede winterjas

Chat met ons