Blog

Terug naar overzicht

Just Brands enorm populair!

Just Brands

Herenkleding van de merken als PME Legend,Cast Iron en Vanguard ken je vast. Misschien heb je er een jeans of shirt van in de kast hangen of zie je de producten regelmatig in kledingwinkels liggen. Wat veel mensen echter niet weten is dat deze drie merken samen met dameskleding merk Tripper jeans allemaal schuil gaan achter hetzelfde bedrijf: Just Brands.

Just Brands is opgericht in 1992 en begon toen met het eerste merk van Just Brands genaamd, PME Legend. Het merk PME Legend werd al snel een groot begrip in de modewereld. Door het succes van PME Legend kreeg Just Brands het idee om een nieuw merk erbij te starten in 2003 genaamd Cast Iron. Just Brands timmert met beide merken hard aan de weg en in 2012 gaat Just Brands zelfs internationaal.

Het harde werk levert ook veel goeds op; In de Benelux heeft Just brands zo’n 1500 verkooppunten en hoort bij de top drie bedrijven in de herenkleding branche. Aangezien de kleding van PME Legend, Cast Iron en Vanguard door hetzelfde bedrijf gemaakt wordt is de stijl van de items enigszins vergelijkbaar; toch heeft elk merk zijn eigen kenmerk.

Just Brands is de overkoepelende groep van drie kledingmerken voor heren, namelijk PME Legend, Cast Iron en Vanguard. De Just Brands groep is met hun hoofdkantoor gevestigd in Lijnden en daar werken dagelijks honderden fashion specialisten aan het ontwerpen, fabriceren en op de markt brengen van de items van PME Legend, Cast Iron, Vanguard en Tripper Jeans. Doordat Just Brands zich op dit moment actief wil bezig houden met duurzaamheid, hebben zij in 2018 hun hoofdkantoor verbouwd met de focus op duurzame energie. Zonnepanelen en betonkern activering zijn daar een onderdeel van. Hoe zij duurzaam zijn in hun productie zullen wij hieronder kort toelichten.

Duurzame productie

De afgelopen jaren wordt duurzaamheid steeds belangrijker, zo ook bij Just Brands. Duurzaam produceren is een must om verantwoord met het milieu om te gaan. Naast het milieu wordt er tevens rekening gehouden met de werkomstandigheden van de arbeiders die de kleding fabriceren.

Het verschil tussen duurzame kleding en normale kleding is met name de productie van de stof en het type stof dat gebruikt wordt voor de kleding. Katoen is een veelgebruikte bouwstof voor kleding dat een groot effect heeft op het milieu. Zo heeft de katoenplant erg veel water nodig en put de bodem snel uit. Hierdoor is er veel kunstmest nodig om de bodem goed te houden. Daarnaast heeft de plant veel bestrijdingsmiddelen nodig om goed te kunnen groeien. De plant is namelijk erg gevoelig voor insecten. Daarentegen zijn er meer duurzame oplossingen voor bouwstoffen voor kleding.

Duurzame productie bij PME Legend

De kleding van PME Legend wordt in 24 fabrieken geproduceerd. In al deze fabrieken worden alle arbeidsomstandigheden gecontroleerd, zodat de werknemers in de fabrieken goed behandeld worden. PME Legend is ook op zoek naar duurzame materialen voor hun productie of zoeken naar materialen die zij kunnen hergebruiken. Sommige winterjassen zijn zelfs helemaal gemaakt van plastic! Bekijk hier de producten van PME Legend.

Waar kan ik Just Brands kleding kopen?

Just Brands vindt kwaliteit heel belangrijk. Een goede, stevige en degelijke kwaliteit. Stoere kleding en tijdloos. Ben je nieuwsgierig geworden naar ons assortiment van PME Legend en Cast Iron? Neem dan een kijkje op onze webshop of kom langs in ons filiaal in Hoorn of Heerhugowaard. PME Legend is verkrijgbaar in onze filialen in Purmerend, Hoorn en Heerhugowaard.

PME Legend outlet

Tevens hebben wij op kellyjeans.nl altijd een collectie PME Legend kleding in de sale. De PME Legend kleding in de uitverkoop heeft dezelfde kwaliteit als de producten die niet in de sale zijn, maar zijn afkomstig uit vorige collecties van PME Legend. Om ruimte te maken voor nieuwe collecties, mogen wij deze producten van PME Legend afprijzen. Neem gerust een kijkje op deze pagina. Grote kans dat er iets tussen zit wat bij jouw wensen aansluit.

PME Legend kleding

Cast Iron kleding

Chat met ons