Buddha To Buddha


producten zichtbaar

Wat is Buddha to Buddha?

Buddha to Buddha is een Nederlands merk dat van oorsprong is begonnen als sieradenmerk, maar uiteindelijk ook als een voorwaardig kledingmerk fungeert. Het merk verkoopt onder anderen ringen, armbanden, kettingen, oorbellen, hangers en kleding! Buddha to Buddha benadrukt zijn puurheid door de hoge kwaliteit zilver en probeert mensen met hun collecties terug te brengen naar het nu. Buddha to Buddha ziet zichzelf als een levensstijl die juist in deze snelle maatschappij een pas op de plaats durft te zetten. ‘Trek de wereld in, omarm het onbekende en laat het je leven verassen!’

Oprichter Batul Loomans

Batul Loomans begon met Buddha to Buddha toen hij in 1997 zijn zoektocht startte naar zingeving, bezinning en een diepere betekenis van vreugde. Tijdens zijn meditatiereis in Zuidoost-Azië wilde hij zijn bevindingen omtoveren tot iets tastbaars. Zo ontstond de eerste schets voor de zilveren Batul armband. Eenmaal aangekomen in Bali liet hij deze schets uitwerken tot een sieraad. Op dat moment besloot hij dat het niet maar bij één armband moest blijven en besloot het merk Buddha to Buddha op te zetten met zilveren sieraden.

Waarom Buddha to Buddha?

Deze naam is geïnspireerd op een gesprek wat tussen 2 personen plaatsvindt tijdens meditatiereizen. Dit noem je Buddha to Buddha. Met zijn nieuwe sieradenmerk wilde hij de diepere betekenis van het leven ook overbrengen op anderen.

Het ontwerpproces van Buddha to Buddha sieraden

Vanaf 1997 is vakmanschap voor Batul Loomans erg belangrijk. Hij wil kwalitatief goede zilveren sieraden op de markt brengen. Hiervoor is vakmanschap nodig door ambachtslieden met passie voor het vak. Deze vond hij in Bali. Zilverambacht in Bali is al jarenlang een traditie en je vindt het dan ook honderden ambachtslieden. Het brainstormen over nieuwe sieraden vindt plaats in Amsterdam. Nadat er een idee is ontstaan wordt deze geschetst doorgesproken met het team. Wanneer de schets compleet is wordt hier een computertekening van gemaakt. Zo kunnen alle losse onderdelen opgemeten worden. Vervolgens zal een specialist bepalen of dit ook daadwerkelijk gemaakt kan worden en er een stappenplan voor maken. Als dit is afgerond zal het stappenplan worden verstuurd naar Bali. Ondanks dat er van tevoren een stappenplan is gemaakt, duurt het maken van één armband met de hand toch nog minimaal 5 dagen. De zilveren sieraden van Buddha to Buddha zijn in vier verschillende collecties opgedeeld. Hierin vind je verschillende ‘families’. Ik licht iedere collectie hieronder toe.

Heritage collectie

De Heritage collectie staat voor het nalatenschap van Buddha to Buddha. De collectie bestaat uit ringen, armbanden, kettingen, oorbellen en hangers. In deze collectie komen de meeste populaire families terug. Denk bijvoorbeeld aan de familie Ben, Chain, Edwin, Katja, Nathalie en Esther. Deze families gaan al enige tijd mee en worden vaak vernieuwd. Dit doet het Buddha to Buddha bijvoorbeeld door 925 sterling zilver te combineren met edelstenen. Naast de klassiekers behoren tot deze collectie ook nog families, zoals Batul, Julius, Ketut, Nurul, Barbara, Tangguh en in het bijzonder Black Rhodium. De Black Rhodium familie is net even anders dan de andere families. Deze sieraden hebben namelijk een unieke zwarte rhodium finish en zijn afgewerkt met een 925 sterling zilveren of 18K puur gouden sluiting.

Refined collectie

In de Refined collectie komen de Katja, Chain en Ben families weer terug in een ander jasje. De basis blijft hetzelfde, maar de sieraden van deze collectie zijn verfijnder en eleganter. Tot deze collectie behoren ook nog andere families, zoals de Batas en Dunia familie.

Leather, Beads & Cords collectie

In de Leather, Beads & Cords collectie worden er nieuwe variaties gemaakt op de Ben en Edwin familie, maar er worden ook nieuwe families gepresenteerd, zoals de Lars, Essential en Denise. Net als bij de Heritage en Refined collectie is ook bij de Leather, Beads & Cords collectie vakmanschap enorm belangrijk. De leren sieraden van Buddha to Buddha zijn daarom ook met de hand geweven door leerspecialisten en zijn gemaakt van hoogwaardig materiaal dat wereldwijd wordt geproduceerd. De leren sieraden zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en zijn geïnspireerd op gebedskralen.

Gouden collectie

De Gouden collectie van Buddha to Buddha is van 18K puur goud gemaakt. De sieraden die behoren tot deze collectie zijn net als de andere collecties gemaakt met de hand door de allerbeste goudsmeden in Zuidoost-Azië. Deze collectie bestond voor 2019 alleen uit de Ben familie. Hier kwam verandering in toen Buddha to Buddha een uitbreiding van deze collectie presenteerde in samenwerking met Davina Michelle. Hierin zijn de Katja en George familie te zien in 18K puur goud. De Gouden collectie wordt ook wel gekenmerkt als esthetisch en tijdloos.

Buddha to Buddha ring

Van iedere Buddha to Buddha familie hebben wij mooie Buddha to Buddha ringen. Van dikke Buddha to Buddha ringen tot hele verfijnde Buddha to Buddha ringen. Een ring van Buddha to Buddha is goed te herkennen aan de unieke schakels en vele Buddha to Buddha ringen zijn afgewerkt met het Buddha to Buddha logo gegrafeerd in het zilver. Een Buddha to Buddha ring met edelsteen komt ook iedere collectie terug en geeft de ring een stijlvolle uitstraling. Een Buddha to Buddha ring is gemakkelijk te combineren met andere zilveren sieraden. Combineer een Buddha to Buddha ring met een Buddha to Buddha armband uit dezelfde familie om een hele gave set te dragen.

Buddha to Buddha armband

Ook van Buddha to Buddha armbanden hebben wij een grote collectie. Van Buddha to Buddha armbanden met zilveren schakels tot armbanden met een lederen band en zilveren sluiting. Van iedere Buddha to Buddha familie is er een armband in de normale variant en in een smallere uitvoering die wat verfijnder is. De armbanden van Buddha to Buddha zijn allemaal unisex en kunnen dus door zowel mannen als vrouwen gedragen worden. Het fijne aan een Buddha to Buddha armband is de goede kwaliteit en de tijdloze designs. Een Buddha to Buddha armband is nooit uit de mode, waardoor je jarenlang plezier hebt van het sieraad. Vind je de Buddha to Buddha armband er niet helemaal fris meer uitzien? Kom dan langs en wij poetsen deze weer voor je op!

De kledingcollectie van Buddha to Buddha

Zoals al eerdergenoemd heeft Buddha to Buddha naast een sieradencollectie ook de easy-fit kledingcollectie voor heren uitgebracht. Met de kleding wordt de betekenis van comfort geherdefinieerd. De collectie bevat soepele truien en zachte materialen, die zorgen voor meer dan alleen comfortabele kleding en kunnen tijdens verschillende gelegenheden gedragen worden. De kleuren die in de collectie worden gebruikt zijn voornamelijk wit, grijs en blauw. Deze kleding is daarom een goede basis voor in je kledingkast.

Geef een Buddha to Buddha sieraad cadeau

Een beter cadeau dan een Buddha to Buddha sieraad bestaat er niet. Tegen het tijdloze ontwerp en de hoge kwaliteit van de Buddha to Buddha sieraden heeft nog nooit iemand nee gezegd. Door de verschillende Buddha to Buddha families is er een ruime keuze en is er voor iedereen een passend Buddha to Buddha sieraad te vinden. Weet je niet welke maat je moet kiezen of vind je het lastig om een sieraad voor een ander uit te kiezen? Heel simpel. Kies dan voor een cadeaukaart en laat degene zelf zijn favoriete sieraad uitkiezen. Grote kans dat er nog vaak aan je gedacht wordt als het Buddha to Buddha sieraad gedragen wordt.

Shop Buddha to Buddha bij Kellyjeans

Buddha to Buddha staat voor hoge kwaliteit sieraden die met de hand zijn gemaakt en heeft een kledingcollectie uitgebracht om de ‘Buddha to Buddha way of life’ helemaal waar te kunnen maken. De kern van het merk is vakmanschap. De sieraden worden met de hand gemaakt en zijn daarom uniek. Shop de tijdloze sieraden en kleding van Buddha to Buddha in een van onze winkels in Hoorn, Purmerend en Heerhugowaard of snel online op onze webshop. Bij het aanschaffen van een Buddha to Buddha sieraad krijg je altijd een poetsdoekje, zodat je je sieraad altijd goed kan onderhouden. Bestel je voor 15:00 uur? Dan heb je je bestelling de volgende dag in huis! Je kan je bestelling altijd retourneren voor maar 2,95 als deze niet naar wens is.

Chat met ons