Blog

Terug naar overzicht
De beste tips voor het verzorgen van je kleding!

De beste tips voor het verzorgen van je kleding!

Wil jij weten hoe je je kleding beter kan verzorgen?

Wil jij jouw geliefde kleding en schoenen beter verzorgen? In dit blog vind je de beste tips om nog langer te kunnen genieten van jouw favoriete items!

Wasvoorschriften

Heel veel nuttige informatie om je kleding te verzorgen is te vinden op het label van je kleding! Handig is natuurlijk om daarop te kijken. Maar hoe lees je het voorschrift makkelijk af? Hieronder een omschrijving van de verschillende was iconen.

strijken-1.jpg?mtime=20210329125848#asset:543774wasprogramma-1.jpg?mtime=20210329125853#asset:543775


Kleding wassen

Het is belangrijk om jouw kleding op de juiste manier te wassen, zodat de kleding lang meegaat en er als nieuw uit blijft zien. Zoals je waarschijnlijk wel verwacht blijft jouw kleding het mooist als je deze wast op een lage temperatuur. Heb je fijn wasgoed, stop deze dan in een kussensloop of een speciaal netje om het materiaal te beschermen. Dat je donker en licht wasgoed beter niet samen kunt wassen is natuurlijk geen geheim. Maar wist je dat je ook beter dezelfde materialen bij elkaar kunt wassen voor een langduriger behoud? Een uitgebreide uitleg over de beste manier van wassen vind je hier: Wasvoorschriften.

Kleding drogen

Het is voor jouw kleding beter om de droogtrommel niet te gebruiken, maar het kledingstuk te laten drogen aan de lucht. Niet alleen is het beter voor het behoud van de kleur en de stof, maar ook blijft je kleding lekkerder ruiken. In de droger verliest je kleding namelijk snel de frisse geur van je wasmiddel. Daarnaast is het ook belangrijk om hier weer naar de wasvoorschriften te kijken. Het kan namelijk best heet worden in de droogtrommel en veel kledingstukken zullen bij die temperaturen gaan krimpen of vervormen. Het kost misschien iets meer tijd, maar het heeft zeker heel veel voordelen! Niet alleen voor jouw kleding, maar het is ook nog eens beter voor het milieu en jouw energierekening!

Kleding strijken en stomen

Voor het behoud van jouw kleding kun je het beste zo min mogelijk strijken vanwege de directe hitte op het materiaal. Wil je de kleding graag perfect kreukvrij hebben? Kies er dan voor om je kleding te stomen. Niet alleen is het beter voor je kleding, ook scheelt het een hoop werk. Heb je geen stoomapparaat, hang je item dan in de badkamer en neem daarna een warme, lange douche. Hierna is je kleding helemaal kreukvrij!

Kleding opbergen

Om zo lang mogelijk van je kleding te kunnen genieten, kun je jouw kleding het best opbergen in een donkere ruimte om verkleuring te voorkomen. Een kledingkast met deuren is daarvoor het beste. Bewaar je de kleding liever in een open kast? Zorg dan dat de kast in een ruimte staat zonder direct zonlicht.

Kleding wat snel kreukt kun je het beste ophangen. Investeer in goede stevige hangers, zodat er geen vreemde vorm in de kleding komt. Ook oogt je garderobe een stuk opgeruimder met matchende hangers.

Schoenen verzorgen

Natuurlijk wil jij je schoenen ook een beetje liefde geven. Ze brengen je immers overal naartoe en je wil jouw favoriete schoenen natuurlijk zo lang mogelijk blijven dragen! Handig is om je schoenen regelmatig te impregneren met een waterdichte spray. Schoenen gemaakt van leer kun je ook insmeren met ledervet of bijenwas, zodat het leer niet gaat uitdrogen en/of gaat scheuren. Daarnaast is bijenwas waterafstotend. Dubbel zo handig dus! Er zijn veel verschillende leersoorten die je anders moet behandelen, dus wil je zeker weten hoe je jouw leren schoenen verzorgd? Lees dan deze blog: Leren schoenen schoonmaken voor experts.

Zijn je schoenen toch nat geworden? Leg ze nooit op de verwarming. Door de warmte kan het materiaal gaan krimpen, scheuren of uitdrogen. Laat de schoenen dus liever drogen aan de lucht of stop de schoen vol met oude kranten en vervang deze als de kranten het vocht hebben opgenomen.

Chat met ons