Leer

5 TIPS OM JE LEREN KLEDING EN ACCESSOIRES LANGER MOOI TE HOUDEN

Het is een waardevolle keuze om in leren kleding, schoenen of accessoires te investeren. Deze items kunnen een stijlvolle basis of juist een outfit helemaal afmaken: als ze tenminste goed onderhouden worden. Leer kan veel hebben maar het kan ook snel vies lijken door vocht, vel gebruik en andere weersomstandigheden. Om ervoor te zorgen dat je leren items lang bij je blijven, hebben we vijf tips voor je die ervoor kunnen zorgen dat het leer lang mooi blijft.

1. Spray alles in
Het kan soms onnodig en een beetje overdreven lijken, maar je gaat hier echt op de lange termijn de vruchten van plukken. Spray alles in met waterbestendige- en antivlekkenspray om je leer goed te houden.

2. Schoenmaker
Een schoenmaker kan meer dan je denkt. Wanneer je zolen dun worden en er gaten in het leer komen kun je dit naar de schoenmaker brengen. In veel gevallen kan er heel wat gerepareerd worden. Zonde om weg te gooien dus.

3. In vorm houden
Wanneer je leren tas of schoenen niet gebruikt, zorg dan dat je ze vult met een schoenspanner of proppen papier om de vorm er mooi in te houden. Leer dat niet gebruikt wordt kan anders slap gaan hangen en dan kan de vorm verdwijnen.

4. Schoonmaken
Als je een leren item voor een tijdje op wilt bergen, zorg dan dat je het goed schoon maakt. Vlekken kun je er na lange tijd niet meer uit krijgen en met de juiste verzorgingsproducten kan het jaren mee.

5. Opbergen
Wanneer je iets opbergt, stop het in een stofzak en zorg dat het niet in een vochtige ruimte ligt. Zorg er ook voor dat de zon er niet op schijnt zodat je verkleuring kunt voorkomen.

Chat met ons