Calvin Klein


producten zichtbaar

Over Calvin Klein

Het kledingmerk Calvin Klein is een van de meest toonaangevende merken in de fashion-industrie. Calvin klein heeft collectie met dames- en herenkleding. Hierin zie je vooral basic ontwerpen, waardoor deze goed te combineren zijn met elkaar en andere kledingstukken. De ontwerper van Calvin Klein past voornamelijk simpele kleuren en lijnen toe in zijn collectie. Het gaat er vooral om dat de kleding functioneel is en dat de vorm goed is.

Calvin Klein

De ontwerper van het kledingmerk Calvin Klein is Calvin Richard Klein. Hij komt uit Amerika en heeft samen met zijn jeugdvriend en zakenpartner Barry Schwartz het modebedrijf Calvin Klein in 1968 opgericht. Dit kwam niet geheel als een verrassing. Calvin Klein studeerde namelijk in 1964 af aan de Fashion Institute of Technology in New York. Eind 2002 verkochten Calvin en Barry hun bedrijf aan de Amerikaanse kleding multinational Philips-Van Heusen Corporation. PVH Corp is een van de grootste kledingbedrijven in de wereld. Dit bedrijf heeft dan ook een groot merkenportfolio waar merken als Calvin Klein en Karl Lagerfeld onder vallen.

De collecties van Calvin Klein

Het merk Calvin Klein is begonnen met ondergoed collecties die in de jaren 80 een hit werden. Dit kwam door de vele marketingcampagnes waarin ze samenwerkte met grote sterren. Tot op heden is Calvin Klein uitgegroeid tot zoveel meer dan alleen een ondergoed collectie. Tegenwoordig heeft Calvin Klein een breed aanbod aan dames- en herenkleding, waaronder t-shirts, sweaters, jurken, broeken, truien, ondergoed en overhemden.

Calvin Klein t-shirts

De t-shirts van Calvin Klein zijn voor zowel mannen als vrouwen vaak minimalistisch vormgegeven en zijn beschikbaar in meerdere kleuren. Hierop staat dan bijvoorbeeld alleen het logo. Heel af en toe zal je wel een t-shirt tegenkomen die een all-over print heeft. De t-shirts zijn goed met andere kledingstukken van de collecties te combineren. Denk dan bijvoorbeeld aan een stoere jeans.

Calvin Klein truien

Dit geldt ook voor de truien van Calvin Klein die je in onze webshop en verkooppunten voor zowel dames als heren zult vinden. Deze modellen varieren van truien, naar sweaters en hoodies. Ook deze zijn goed te combineren met andere kledingstukken van de Calvin Klein collecties. Denk dan bijvoorbeeld aan een stoere jeans voor de heren en een denim rok voor de dames.

Duurzaamheid

Philips-Van Heusen Corporation heeft zich in 2018 aangesloten bij Fashion for Good. Dit is een initiatief dat is opgericht door de C&A Foundation. Zij verbinden onder andere merken en leveranciers met elkaar, om gezamenlijk de ambitie op het gebied van duurzaamheid te realiseren. Zij gaan samen aan de slag om de productieketen nog traceerbaarder en transparanter te maken. Tegenwoordig heeft Calvin Klein dan ook een collectie die volledig duurzaam is geproduceerd.

Hiernaast werkt Calvin Klein ook nog samen met The Better Cotton Initiative. Dit is een non-profit organisatie die ervoor wil zorgen dat over de hele wereld de katoenproductie beter wordt gemaakt voor de mensen die er werken, voor het milieu waarin het katoen groeit en voor de toekomst van de sector. Het katoen wat Calvin Klein gebruikt voor zijn collecties komt dan ook van boeren die een licentie hebben om Better Cotton te verkopen.

Shop Calvin Klein bij Kellyjeans

Calvin Klein is dus een kledingmerk dat zowel collecties voor dames als heren heeft. De collecties zijn geïnspireerd door simpele basisvormen en kleuren. Op het gebied van basics zijn het dus echte must-haves. Kom bij onze verkooppunten, in Hoorn of Purmerend, of shop de dames- en herencollectie eenvoudig en snel online in onze webshop. Gratis verzending boven de €49,95. Bekijk de Calvin Klein collectie hierboven!

Chat met ons