Blog

Terug naar overzicht
Duurzame kledingmerken

Duurzame kledingmerken

Een aantal jaar geleden koos de consument nog vaak voor een lage prijs, in plaats van een duurzaam kledingmerk, waar je vaak toch iets meer voor betaald. Dit is een trend die positief aan het veranderen is. Mensen worden steeds kritischer op het gebied van duurzaamheid. Verantwoorde kleding hoeft ook helemaal niet meer saai te zijn. Veel van de merken die wij verkopen hebben stappen in de goede richting gemaakt op het gebied van duurzaamheid. Een aantal van deze merken lichten we hier toe.

G-star

G-star is niet alleen bij ons, maar ook wereldwijd een zeer groot merk op gebied van duurzaamheid. G-star gaat verder, waar de meeste merken stoppen en denkt bij alle ontwerpen na over de toekomst. Niet alleen denkt G-star erover na om tijdloze looks te creëren van goede kwaliteit, maar ook denken zij na over de impact die producten hebben op de wereld.

G-star werkt met gedragscodes met leveranciers en fabrieken. Hierdoor zijn deze partijen verplicht om te voldoen aan de normen. Daarnaast wil G-star transparant zijn naar de consument toe over elk product.

Aaiko

Net als G-star vind ook Aaiko duurzaamheid een zeer belangrijk onderwerp. Een groot deel van de collectie van Aaiko is dan ook gemaakt van duurzame materialen. Zo maakt het merk gebruik van ecovero viscose, wat op natuurlijke wijze gemaakt wordt in Europa. Ecovero viscose lijkt op normale viscose, maar bij het kweken wordt de helft van hoeveelheid water en energie gebruikt. Naast viscose, maakt Aaiko ook gebruik van een duurzame variant polyester, namelijk gerecycled polyester.

Goosecraft

Sinds een aantal jaar is Goosecraft aangesloten bij een Nederlandse overeenkomst met betrekking op duurzame kleding en textiel. Bij deze overeenkomst is transparantie en traceerbaarheid heel erg belangrijk. Op dit moment is Goosecraft hard bezig de productie nog duurzamer te maken volgens de OECD richtlijnen.

Calvin Klein

Calvin Klein heeft zich in 2018 aangesloten bij de Fashion for Good. Dit is een initiatief dat merken en leveracniers met elkaar verbind om de gezamenlijke ambitie op gebied van duurzaamheid waar te kunnen maken. Naast dit initiatief werkt Calvin Klein ook samen met de Better Cotton Initiative. Dit is een organisatie die ervoor zorgt dat over de hele collectie de katoenproductie beter wordt gemaakt voor de mensen die er werken, voor het milieu en voor de toekomst van katoen. Het katoen waar Calvin Klein gebruik van maakt, komt van boeren die een licentie hebben om Better Cotton te verkopen.

Studio Anneloes

Studio Anneloes is continue bezig om het productieproces en de kleding te verduurzamen. Studio Anneloes vind het bijvoorbeeld heel belangrijk dat grondstoffen niet onnodig verspilt worden en om eerlijk te produceren. De productie van Studio Anneloes kleding vindt volledig plaats in Europa, waarvan het grootste gedeelte in Italië en Polen. Tijdens het productieproces worden grondstoffen optimaal benut en wordt voor een minimale belasting van milieu gezorgd. Ook worden alle grondstoffen in goede werkomstandigheden verwerkt.

Jane Lushka

Voor Jane Lushka is duurzaamheid heel erg belangrijk. Niet alleen bij de stoffen die zij gebruiken, maar ook door tijdloze ontwerpen te maken waar je niet snel op uitgekeken bent. Ook vinden zij het heel belangrijk, net als Studio Anneloes om geen grondstoffen te verspillen. Er zal hierdoor niet meer geproduceerd worden dan nodig is en alle overgebleven materialen worden gerecycled. Deze materialen worden bijvoorbeeld gebruikt voor marketing artikelen, tassen en boekcovers. Jane Lushka werkt alleen met materialen uit Italië, waar op een verantwoorde manier hoogwaardige stoffen worden geproduceerd.

Josh V

Ook Josh V is bewust bezig met de negatieve impact die de mode industrie heeft op het milieu. In 2020 wil Josh V zendingen per trein en vliegtuigtransport volledig afschaffen. Daarnaast wil Josh V de collectie van gerecycled plastic uitbreiden en efficiënter en duurzaam inkopen.

Veel merken zijn op hun eigen manier bezig het proces te verduurzamen. Wil je meer weten over een bepaald merk en wat dit merk doet aan duurzaamheid. Neem dan contact met ons op of lees meer op de merkenpagina van het merk.

Chat met ons